Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Όπως έκρινε ο προεδρεύων στη συνεδρίαση της βουλής ο Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.

Ο κ. Δραγασάκης προειδοποίησε τον Ηλιόπουλο ότι χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις αλλά ο βουλευτής της Χ.Α. επέμεινε χαρακτηρίζοντας «ξεφτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους, ενώ φώναξε «χειροκροτήστε γίδια».

«Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας «παρακαλώ τον κ. Φρούραρχο να έρθει στην αίθουσα της βουλής». Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, με βουλευτές να φωνάζουν «χάιλ Χίτλερ» κατά την έξοδό τους από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Πηγή: lifo.gr

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος