Σχετικά με την υπόθεση σύλληψης έξι διακινητών ναρκωτικών στην Αιτωλοακαρνανία

Εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν το πρωί της Τρίτης 9 Ιουλίου, σε δασική περιοχή στη Σταμνά, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ακόμη 13 κιλά και 200 γραμμάρια κάνναβης – χασίς, στο πλαίσιο ερευνών για την υπόθεση σύλληψης έξι διακινητών μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν περιμετρικά της ανενεργής φυτείας των δενδρυλλίων κάνναβης, μέσα σε δύο σάκους (φωτό), που ήταν κρυμμένοι σε πυκνή θαμνώδη βλάστηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 του μήνα είχαν συλληφθεί στην Αιτωλοακαρνανία και σε σωφρονιστικό κατάστημα έξι άνδρες από 37 έως 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, κατοχή, μεταφορά και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα. Σ’ έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί σε δασική περιοχή στη Σταμνά, είχε εντοπισθεί χώρος ανενεργής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης μ’ εμφανείς ενδείξεις ότι κατά το παρελθόν είχαν καλλιεργηθεί δενδρύλλια της ουσίας.

Σε κοντινή απόσταση από τη φυτεία, μέσα στο δάσος, είχαν εντοπισθεί 25 σάκοι που ήταν κρυμμένοι κάτω από πράσινο δίχτυ και νάιλον καλύμματα που περιείχαν 125 κιλά και 500 γραμμάρια κάνναβης.

Το συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Μεσολογγίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος