Αναλυτικά στοιχεία και χρονοδιάγραμμα

Εντός του 2019 προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει την προκήρυξη για τις προσλήψεις των περίπου 2.900 μόνιμων εργαζόμενων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αυτό τόνισε, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, στους εκπροσώπους των εργαζομένων κατά τη συνάντησή τους την Δευτέρα (16/9) ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Καθόσον οι διαδικασίες εξαρτώνται απ’ το ΑΣΕΠ, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για τη μόνιμη πρόσληψη, τόνισε ωστόσο ότι δεν θέλει να υπάρξει κενό πρόγραμμα. Τόνισε ότι έχουν έχουν εξασφαλισθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους 62,5 εκ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν όσα προβλέπει η τροπολογία που ψηφίσθηκε ομόφωνα απ’ τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο για παραμονή στην εργασία όλων των σημερινών εργαζόμενων στο πρόγραμμα, έως ότου ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες απ’ το ΑΣΕΠ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε στους εργαζόμενους ότι υπολείπονται τέσσερις απ’ τους συνολικά 270 δήμους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρης καταγραφή των εργαζόμενων, κάτι που αναμένεται να γίνει στις επόμενες δύο εβδομάδες. Προ μερικών εβδομάδων και με 11 Δήμους να υπολείπονται ο αριθμός των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα που είχε καταγραφεί ήταν 2.811, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ο τελικός θα βρίσκονται κοντά στους 2.900.

Παράλληλα ο Υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται ν’ αλλάξει η μοριοδότηση, η οποία θα γίνει με την ήδη ψηφισθείσα ρύθμιση.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών (σ.σ. παρούσα στη συνάντηση ήταν και η γενική γραμματέας του ΥΠΕΣ Β. Χαραλαμπόγιαννη) εξέφρασε τη βούληση να ενισχυθεί και ν’ αναβαθμιστεί το Βοήθεια στο Σπίτι, ώστε να καταστεί βασική δομή στήριξης για την Τρίτη Ηλικία και ΑΜΕΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση του Πανελλήνιου Συντονιστικού συμμετείχαν τα Σωματεία: 1. Αττικής 2. Κ. Μακεδονίας 3. Αν Μακεδονίας και Θράκης 4. Καρδίτσας 5. Μαγνησίας 6. Λευκάδας 7. Ζακύνθου 8. Εύβοιας 9. Λέσβου 10. Χίου 11. Κρήτης 12. Σάμου 13. Αργολίδας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος