Παρουσιάζεται το βιβλίο «Από το λυκαυγές στο λυκόφως – Ελληνικός Κινηματογράφος 1938 – 1968»

Μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση συνοδευόμενη από μια εύθυμη κι επίκαιρη κινηματογραφική νότα θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 (21:00) η «Διέξοδος», στον πεζόδρομο της Αθανασίου Ραζή-Κότσικα, μπροστά από το Ιστορικό της Μουσείο.

Πρόκειται για την παρουσίαση του λευκώματος του δικηγόρου και συλλέκτη Ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών Γιάννη Μπαρδάκη «Από το λυκαυγές στο λυκόφως – Ελληνικός Κινηματογράφος 1938 – 1968» που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από το τμήμα εκδόσεων της «Διεξόδου».

Ένα λεύκωμα βασισμένο στις εξαντλητικές έρευνες του συγγραφέα που πλημμυρίζει από νοσταλγία και μνήμες. Μια επίπονη και γοητευτική τριαντάχρονη περιπλάνηση στη μαγεία του Ελληνικού Κινηματογράφου, με αφετηρία την πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία το 1938 έως την κορύφωσή του το 1968 που επήλθε το «τσάκισμά του» με την «εισβολή» της τηλεόρασης. Ένα συλλεκτικό άλμπουμ 410 σελίδων και ισάριθμων φωτογραφιών που αναδεικνύει αυτούς που θεμελίωσαν και στέριωσαν τον ελληνικό κινηματογράφο και μας «συστήνει» τους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς των πιο σημαντικών έργων τέχνης που απόλαυσαν για τριάντα χρόνια οι Έλληνες σινεφίλ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Τσακανίκα και Αποστολία Πάστρα με συντονίστρια της εκδήλωσης την επιμελήτρια του Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα, ενώ στο τέλος της παρουσίασης θα προβληθεί μία σειρά αποσπασμάτων από κινηματογραφικές ταινίες με σενάρια σχετιζόμενα με εκλογές.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος