Απαντώντας στην οικονομική κρίση και στα μνημόνια, ο Βασίλης Καλαντζής, μόλις 23 ετών, παρέμεινε στο Αγρίνιο και κάνει τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα. Ξεκίνησε με το σπίτι του Αρώματος, όπου πουλούσε επώνυμα αρώματα Γαλλικής προέλευσης σε χύμα μορφή, σε μια ποικιλία από ιδιαίτερα μπουκάλια. Πέρα όμως από καλλυντικά και αρώματα, μόλις την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δράσεις, αναλαμβάνοντας τον στολισμό σε γάμους και βαπτίσεις.

Είναι σημαντικό σε μια πόλη που η ανεργία έχει πολύ υψηλά ποσοστά ειδικά σε νέους ανθρώπους, να βλέπεις νέους που προσπαθούν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να βρουν καινοτόμες ιδέες ώστε να σταθεροποιήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Και γι’ αυτό είναι χρέος μας να στηρίζουμε τοπικές επιχειρήσεις, νέους και παλαιούς επιχειρηματίες, που παρά τα δυσβάσταχτα μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όχι μόνο δεν το βάζουν κάτω, αλλά συνεχώς καινοτομούν και -αν υπάρχει η δυνατότητα- επεκτείνονται.

Αυτό που τελικά λείπει είναι η δημιουργικότητα, το πάθος για αυτό που κάνουμε, και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ανταποκριθούμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Και μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο Πανελλαδικών Εξετάσεων, αυτό που πρέπει να διδάξουμε στα νέα παιδιά είναι η θέληση και η αγάπη για αυτό που θα επιλέξουν να κάνουν.

Βασίλη, εύχομαι να πετύχεις στο νέο σου ξεκίνημα, διότι αυτό που κάνεις το κάνεις με αγάπη. Μα πως αλλιώς θα μπορούσες όταν έχεις μια τόσο δυναμική μητέρα που σε αγαπάει και σε στηρίζει σε κάθε σου βήμα!

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος