Η ομιλία του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου

«Η Ιστορία δεν είναι υστερία», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, διαδεχόμενος στο βήμα τον κ. Βενιζέλο, για τον οποίο είπε ότι, παρά το γεγονός ότι συνεισέφερε ενδιαφέρουσες νομικές απόψεις, εντούτοις δεν είχε την τόλμη και την παρρησία να αναγνωρίσει ανοιχτά και ξάστερα την ιστορική χρησιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η άρνηση του κ. Μητσοτάκη για ένα debate με τον πρωθυπουργό, πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, «δεν οφείλεται μόνο στον φόβο απέναντι στον Τσίπρα, αλλά και στον φόβο απέναντι στην ίδια την αλήθεια».

Ο κ. Μητσοτάκης, συνέχισε, «έκανε πίσω στο θέμα της πρότασης δυσπιστίας, αποφεύγοντας μια δεινή κοινοβουλευτική ήττα. Έκανε όμως καλά και δεν προχώρησε, διότι ναι μεν θα προσέφερε μια κοινοβουλευτική νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό θα ερχόταν μέσα από μια πόλωση και ένταση, που δεν ξέρω αν την αντέχει η ελληνική κοινωνία. Δεν διαπραγματευτήκαμε με τα Σκόπια ως νικητές μετά από πόλεμο και τους υπαγορεύσαμε τι να υπογράψουν. Η Συμφωνία είναι ένας προωθητικός συμβιβασμός, ωφέλιμος για τη χώρα και την προοπτική της. Και αυτό η Ιστορία θα το δικαιώσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι».

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να μην καταφεύγει σε αρρωστημένη ρητορική και να καταδικάσει λογικές που δίνουν άλλοθι στον πολιτικό υπόκοσμο, που προωθεί τη δημιουργία ταγμάτων εφόδου και την στοχοποίηση προσώπων. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να το κάνει ανοιχτά και ξάστερα και με τρόπο που να δίνει κάλυψη στα θεσμικά όργανα που είναι εντεταλμένα για τη διαφύλαξη της συνταγματικής και έννομης τάξης».

Δείτε όλη την ομιλία του κ. Βαρεμένου:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος