Τη θεατρική παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη παρουσιάζουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας στις 9.00 μμ οι μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ειρήνης Ευαγγελάτου σε σκηνοθεσία – χορογραφίες – υποκριτική διδασκαλία Ειρήνης Ευαγγελάτου και Σκηνικά – κοστούμια Σοφίας Σιδηροπούλου.

Μετά από την επιτυχία στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και κλασικού Θεάτρου στις Συρακούσες οι μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου θα παίξουν ξανά μπροστά σε διεθνές κοινό!

* Το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Athens Information Technology AIT και το Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων WTERT – Greece/SYNERGIA, διοργανώνει στην Αθήνα το διεθνές επιστημονικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα την Αειφόρο Διαχείριση Αποβλήτων στις 18 – 22 Ιουνίου 2012. Το πενθήμερο διεθνές επιστημονικό workshop επικεντρώνεται και αξιολογεί τα περιβαλλοντικά οφέλη και τις επιπτώσεις, καθώς και την οικονομική βιωσιμότητα των εξής πρακτικών: Παραγωγή Ενέργειας από Απόβλητα, Ανακύκλωση, Μηχανική – Βιολογική Επεξεργασία, Κομποστοποίηση, Υγειονομική Ταφή.

Μετά την λήξη του επιστημονικού μέρους του σεμιναρίου θα ακολουθήσει εκπαιδευτική εκδρομή στη Ναύπακτο, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την επίσκεψη στο ΧΥΤΑ και παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης Αρχαίου Δράματος «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου στο θέατρο της Μακύνειας.

Μεταξύ των συμμετεχόντων Μηχανικών και Καθηγητών – θεατών θα παρευρίσκονται οι: Ευστράτιος Καλογήρου Πρόεδρος της Συνέργεια και επιστημονικός συνεργάτης του πανεπιστημίου Columbia και Νικόλαος Θέμελης: Διευθυντής του Κέντρου Μηχανικής περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Columbia Νέας Υόρκης. Η παράσταση είναι ανοικτή στο κοινό.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος