Σημαντική διάκριση στον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας για την Αγρινιώτισσα αθλήτρια

Την τρίτη θέση στον τελικό του Run Greece που έγινε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας, κατέκτησε η Αγρινιώτισσα αθλήτρια Ελένη Νικολοπούλου. Στην πρώτη θέση η Ισαμπέλα Κοτσαχείλη (Δυτική Ελλάδα) με 9.43. Στη δεύτερη θέση η Φωτεινή Μυστακίδου (Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης) με 10.14.Και στην τρίτη θέση η Ελένη Νικολοπούλου (Δυτική Ελλάδα) με 10.20.

Η Ελένη Νικολοπούλου είναι προπονήτρια στις Ακαδημίες Στίβου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Επί σειρά ετών πρωταθλήτρια, από την κατηγορία των κορασίδων μέχρι και των γυναικών στα 3.000 και 5.000 μ., 3η βαλκανιονίκης στα 5000 μ γυναικών, με εξέχουσες θέσεις στην λίστα των καλύτερων Ελληνίδων αθλητριών όλων των εποχών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στους Άνδρες νικητής του Run Greece ο Αουρελ Γκιούρα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 8.36, δεύτερος ο Μεϊντής Δημητράκης (Δυτική Ελλάδα) με 8.38 και τρίτος ο Γκιούρα Ντένις (Δυτική Ελλάδα) με 8.44.

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε και το απογευματινό 5άρι. Χιλιάδες δρομείς πήραν θέση εκκίνησης και απόλαυσαν τη συμμετοχή και τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Γιώργος Σταμούλης ήταν νικητής στους Άνδρες 15.52 και νέο ρεκόρ αγώνα, ενώ στις γυναίκες επίσης με ρεκόρ αγώνα επικράτησε η Μόιρα Στεβάρκοβα (Τσεχία) με 16.41.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος