Το ΚΠΕ Θέρμου, στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις Διά Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και με φορέα διαχείρισης του έργου το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, προγραμματίζει την υλοποίηση τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς χωρίς ή με μικρή εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, οι οποίοι σκοπεύουν να αναλάβουν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για το τρέχον σχολικό έτος με τίτλο: «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος Π.Ε.»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. Θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, εργαστήρια και μελέτη στο πεδίο με θεματικές που στοχεύουν στην εισαγωγική επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε βασικές έννοιες και αρχές της Π.Ε. καθώς και μεθοδολογία για την υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Συνολικά μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο 45 εκπαιδευτικοί. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, που θα συμμετέχουν από κάθε βαθμίδα είναι: 15 από την Πρωτοβάθμια και 15 από την Δευτεροβάθμια (σύνολο 30 εκπαιδευτικοί). Όσοι από τους αιτούντες εκπαιδευτικούς δεν θα επιλεγούν και επιθυμούν να συμμετέχουν, δεκαπέντε (15) από αυτούς, μπορούν να συμμετέχουν με την υποχρέωση να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα διαμονής τους σε ξενοδοχείο της περιοχής (Θέρμιος Απόλλων τηλ. 2644024024 και Αλθαία τηλ. 2644023133).

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών μιας βαθμίδας είναι λιγότερες από τις προβλεπόμενες, οι θέσεις τους θα καλύπτονται από τους εκπαιδευτικούς της άλλης βαθμίδας. Προτεραιότητα έχουν εκείνοι που δεν έχουν παρακολουθήσει άλλο σεμινάριο Π.Ε. σε Κ.Π.Ε. και σκοπεύουν να υλοποιήσουν πρόγραμμα Π.Ε.. Το σεμινάριο είναι επίσης ανοιχτό για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του Νομού.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Σεμινάριο, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που επισυνάπτεται και να την υποβάλλουν στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Αιτ/νιας έως την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τον υπεύθυνο Πρωτοβάθμιας είναι: [email protected] και της Δευτεροβάθμιας: [email protected]

Η λίστα συμμετεχόντων καθώς και η λίστα όλων των αναπληρωματικών ανά Βαθμίδα εκπαίδευσης και οι αιτήσεις να αποσταλούν στο ΚΠΕ Θέρμου μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων μέχρι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 (καταληκτική ημερομηνία) με email στο [email protected]

Εγκαίρως θα υπάρξει ενημέρωση με email για: Το αναλυτικό πρόγραμμα, την κατάσταση εισηγητών και την κατάσταση συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

Το ΚΠΕ Θέρμου ανακοίνωσε επίσης την επαναλειτουργία του ξενώνα του, δυναμικότητας 30 κλινών, όπου και θα φιλοξενήσει τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς στις 18 και 19 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, θα καλύψει στους συμμετέχοντες το δείπνο της Παρασκευής, το γεύμα και το δείπνο του Σαββάτου καθώς και καφέ, χυμό, νερό, κουλουράκια στα διαλείμματα. Θα καλύψει ακόμη τα έξοδα μετακίνησής τους για μετάβαση στο πεδίο μελέτης και θα τους χορηγήσει βεβαίωση συμμετοχής. Τα έξοδα μετακίνησης ωστόσο θα καλυφθούν από τους ίδιους.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος