Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, το Κέντρο Πρόληψης Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας» και το Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρουσιάζουν την παράσταση «Trauma Queen: Νοσοκομείο». Θα δοθούν συνολικά δύο παραστάσεις, μία στο παλιό Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ» στο Μεσολόγγι, στις 30 Σεπτεμβρίου (19:30) και μία στο παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου, στις 7 Οκτωβρίου (19:30).

Λίγα λόγια για το έργο:

Το Trauma Queen αποτελεί συλλογική δράση τέχνης, εφορμόμενη από την Ευρώπη και απαρτιζόμενη από καλλιτέχνες που υποστηρίζουν ότι το τραύμα καθίσταται αντικείμενο συλλογικών στρατηγικών λήθης και επανάληψης, διατείνεται από την πολιτική βία, τον τρόμο, τις αρρώστιες και την αναπηρία και συνδέεται με κτίρια και ανθρώπους.

Ο στόχος των συλλογικών δράσεων του Trauma Queen σε εγκαταλελειμμένους-τραυματισμένους χώρους είναι να μετασχηματίσει τα συναισθήματα, να «αποϊστορικοποιήσει» τις τοποθεσίες και τα γεγονότα και να συνθέσει νέα μηνύματα για την ανθρώπινη συμπεριφορά και τη δημιουργία.

Την καλλιτεχνική δράση Trauma Queen τη συναντάμε στη μεταδικτατορικη Αργεντινή, στη Χιλή, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα, πρόσφατα, με το documenta 14, μέσα σε εκθεσιακούς χώρους, όπου γίνεται προσπάθεια «διερευνητικής αποκατάστασης» τραυματισμένων κτισμάτων και συντίθεται ένας διάλογος με τα ερείπια, που αναδιοργανώνει συμβολικά την εσωτερική δομή των χώρων και διαμορφώνει καινούριες μορφές διατύπωσης λόγου και δράσης.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος