Συνεχίζεται η πολιτιστική διαδρομή του ΔΗΠΕΘΕ στα Αρχαία Θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας

Από το Αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας, που άνοιξε για πρώτη φορά μετά από 2.000 χρόνια, ξεκίνησε η πολιτιστική διαδρομή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στα πέντε Αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας, που έκανε επίσης από μία «στάση» στο Αρχαίο θέατρο Πλευρώνας και Οινιαδών.

Η ποιητική ελεγεία του Λόρκα «το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραγέωργου, έκανε πρεμιέρα στο μοναδικό μνημείο της Καλυδώνας, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά για το κοινό. Με συγκίνηση και απόλυτο σεβασμό οι θεατές προσήλθαν για να παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή παράσταση σε ένα μοναδικό θέατρο με τετράγωνη ορχήστρα και περίπου 20 σειρές εδωλίων.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος Καραγέωργος αναφέρθηκε στην υψηλού συμβολισμού παρουσία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στα πέντε αρχαία θέατρα του νομού: «Η στιγμή είναι μοναδική, τόσο για εμάς, όσο και για το κοινό που βρέθηκε για πρώτη φορά στο κορυφαίο αυτό μνημείο του πολιτισμού μας. Το ταξίδι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στα αρχαία θέατρα αναδεικνύει την πρόθεσή μας να συμβάλουμε στη σύνδεση τους με την κοινωνία. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συντελεστές της παράστασης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος για την αμέριστη συμπαράσταση αλλά και τους θεατές που μας βοήθησαν να δώσουμε ξανά ζωή στο χώρο».

Την Παρασκευή 10/8/2018 η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο θέατρο Μακύνειας, ενώ η διαδρομή στα αρχαία θέατρα ολοκληρώνεται την Κυριακή 12/8/2018 στο Αρχαίο θέατρο Στράτου. Ώρα προσέλευσης κοινού: 19:30.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με το φυσικό φως της μέρας ξεκινώντας στις 8.00 και θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα. Απαγορεύεται η είσοδος μετά την έναρξη της παράστασης. Ο κάθε θεατής καλό θα ήταν να έχει μαζί του ένα φακό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για λεωφορείο

Την Κυριακή 12/08/2018 και ώρα 18:00 θα αναχωρεί από την οδό Μαβίλη, λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό το Αρχαίο Θέατρο Στράτου για την παράσταση. Το ίδιο θα ισχύσει και μετά το τέλος της παράστασης. Επίσης, θα υπάρχει λεωφορείο του Δήμου που θα μεταφέρει τους θεατές από το χωριό στο χώρο της παράστασης και θα ισχύσει το ίδιο μετά το τέλος της παράστασης, λόγω της απαγόρευσης παραμονής οχημάτων στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου.

Η μετακίνηση είναι ΔΩΡΕΑΝ, προσφορά του Δήμου Αγρινίου.

Παρακολούθησε και η Αρχαιολογική Εταιρεία

Την παράσταση στο Αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας παρακολούθησε και η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

«Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας μας που για άλλη μια φορά μας εμπιστεύτηκαν και μας υποστήριξαν και σε αυτή την εκδήλωση μας. Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμο Αγρινίου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου κ. Νίκο Καραγέωργο για την προσφορά των προσκλήσεων.» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Εταιρεία.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος