Το Θέρμο τιμά την επανάσταση του 1821

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 ανακοίνωσε ο Δήμος Θέρμου. Ο εορτασμός περιλαμβάνει γενικό σημαιοστολισμό Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Οργανισμών και Τραπεζών από τις 8.00 το πρωί της 24ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου και φωταγώγηση αυτών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς θα γίνουν ομιλίες για το νόημα του εορτασμού.

Ώρα 08.30 π.μ. το Γυμνάσιο Θέρμου στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Ο Άγιος Κοσμάς και η συμβολή του στην επανάσταση του 1821» {υπεύθυνη η κ. Σύρρου Αγλαΐα}.

Ώρα 08.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου το Γενικό Λύκειο Θέρμου διοργανώνει Εκδήλωση με τίτλο «Η Έξοδος του Μεσολογγίου ως αέναο Σύμβολο αυτοθυσίας και ελευθερίας» {υπεύθυνοι κ. κ. Τσέλιος Νικόλαος Αγγελοπούλου Ελένη }.

Ώρα 09.00 π.μ. στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου διοργανώνει Εορταστική Εκδήλωση για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. (για τους μαθητές) {υπεύθυνοι οι κ. κ. Σάκκου Ελένη , Τσούνης Χαράλαμπος }.

Στις 11:00 π.μ. οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων με επικεφαλής τους εκπαιδευτικούς θα καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο των Πεσόντων.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ώρα 19.00 στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου {ΣΤ΄ Τάξη} διοργανώνει Εορταστική Εκδήλωση για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με τίτλο: «Μια φορά και έναν καιρό στον τόπο τούτο το μικρό» {υπεύθυνοι οι κ. κ. Σάκκου Ελένη , Τσούνης Χαράλαμπος }.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ώρα 07:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 10.30 π.μ. θα γίνει δοξολογία στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ομιλία από την μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Βασιλική Λάμπου με θέμα: «Το μήνυμα της Επανάστασης του 1821».

Ώρα 11:00 επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο – Εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας – Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου – Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θέρμου – Πρόεδρο Τ.K. Θέρμου – Εκπρόσωπο Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου – Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου – Πρόεδρο Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου – Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου – Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου, Λυκείου Θέρμου – Πρόεδρο του Εμπορικού, Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Θέρμου – Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Θέρμου και Περιχώρων – Πρόεδρο της Λ.Ε.Μ.Α.Θ και Πρόεδρο του Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

«ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ»

Θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων.

Μετά την παρέλαση στο Δημοτικό Κατάστημα και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τους δημότες.

Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Ε. Ο. Θ. στην πλατεία θα χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Τελετάρχης θα είναι ο υπάλληλος του Δήμου κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος