Λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων από το άμεσο παρελθόν των κατοίκων του Θέρμου και της περιοχής

Από Δευτέρα έως Παρασκευή (8:00-14:00) λειτουργεί το Λαογραφικό Μουσείο του Θέρμου, στην οδό Αναστασίου Ακρίδα 14 (πλησίον πλατείας Θέρμου). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται δωρεάν στο Μουσείο και να επικοινωνούν με τη διεύθυνση στο τηλέφωνο 26440 23025 ή στο e-mail: [email protected]

Το Μουσείο στεγάζεται στο ανακαινισμένο αρχοντικό του Δημητρίου Υφαντή, ο οποίος υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα του Θέρμου, που με το κληροδότημά του αυτό απέδειξε την αγάπη του προς τον τόπο του και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του σε θέματα πολιτισμού.

Ήδη από το 1991, έχει συγκεντρωθεί πλούτος εκθεμάτων με πρωτοβουλία των μελών της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Απόκουρου (ΙΛΕΑ), η οποία συγκροτήθηκε με σκοπό τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στον χώρο λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων από το άμεσο παρελθόν των κατοίκων του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής της Τριχωνίδας (1880-1990).

Οι επισκέπτες με την περιήγησή τους στο μουσείο, έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά εργαλεία αγροτικής κι επαγγελματικής δραστηριότητας, οικιακά σκεύη, είδη ρουχισμού, χειρόγραφα, φωτογραφίες, προσωπικά αρχεία του Δ. Υφαντή και του λαογράφου Δ. Λουκόπουλου και να αντλήσουν πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, τα ήθη και έθιμα των κατοίκων με το πέρασμα του χρόνου.

Στο Μουσείο πραγματοποιούνται (κατόπιν συνεννοήσεως) επισκέψεις σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος