«Στόχος να μην γυρίσει ο χρόνος». Αυτή ήταν η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ερώτηση για το πότε θα καταβληθεί το οικογενειακό επίδομα και συγκεκριμένα το επίδομα τέκνων και ειδικό πολυτεκνικό επίδομα από τον ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κ. Καρέλλας, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την επέκταση του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης στα σχολεία με την χορήγηση δωρεάν δεκατιανού σε χιλιάδες μαθητές, έκανε γνωστό ότι στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι να δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα πριν το 2016, χωρίς όμως να να δώσει εκτίμηση για την ημερομηνία πληρωμής.

Είναι εμφανές, σύμφωνα με το δημοσίευμα του dikaiologitika.gr, ότι αν και στο Υπουργείο υπάρχει σκοπός να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι για τις εορτές, δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή τα χρήματα για να πιστωθούν στους 643.290 δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη, γ’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων, καταβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου σε 643.290 δικαιούχους με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 223.481.455 ευρώ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος