Μαθητές και καθηγητές ταξιδεύουν τα τελευταία χρόνια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης

Πορτογαλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Κύπρος είναι μερικές από τις χώρες που έχουν ταξιδέψει οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μακρυνείας τα τελευταία χρόνια μέσω των προγραμμάτων ERASMUS+.

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Erasmus+, πραγματοποιήθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πολωνία! Έξι Μαθητές και δύο καθηγητές, για 16 μέρες, συμμετείχαν σε πρόγραμμα με τίτλο: «Ενεργειακή εκμετάλλευση βιομάζας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας» (κωδ.: 2018-1-EL01-KA102-047080).

Η Διευθύντρια του Σχολείου Χριστίνα Βούλγαρη αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Όλες ανεξαιρέτως οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Οι εκπαιδευτές αλλά και οι συνεργάτες –  προσωπικό των φορέων φιλοξενίας ήταν πραγματικά άψογοι. Όσον αφορά δε του μαθητές μας; Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα οφέλη που αποκόμισαν από την όλη διαδικασία είναι πράγματι πολλά και σημαντικά για την ίδια την εξέλιξη τους. Εμπειρία ζωής θα χαρακτηρίζαμε τα προγράμματα ERASMUS+ και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε. Και συνεχίζουμε, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των μαθητών μας, των παιδιών μας, γιατί για εμάς είναι κάτι παραπάνω από παιδιά μας, να συμμετέχουμε σε τέτοια προγράμματα, γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν!»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος