Εκπαιδευτική επίσκεψη για περίπου 35 σπουδαστές

Περίπου 35 σπουδαστές των ειδικοτήτων «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» και «Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων» του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν την Κυριακή 18/11/2018 εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Δόθηκε η ευκαιρία στους σπουδαστές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στα αντικείμενα της Ιστορίας της Τέχνης και της Φύλαξης αρχαιολογικού χώρου, ενεργητικά και μέσω της βιωματικής εμπλοκής τους στις διαδικασίες της κατάρτισης.

Τους καταρτιζόμενους συνόδευσαν και καθοδήγησαν στα διδακτικά τους αντικείμενα οι εκπαιδευτές των ειδικοτήτων Χαρά Παπαδοπούλου, Νεκταρία Ραβασοπούλου και Ιωάννης Σουλές. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Ιωάννης Χατζής.

Μοναδική στιγμή στην εκπαιδευτική επίσκεψη, που δημιούργησε άσχημες εντυπώσεις, ήταν η καινοφανής στάση της εφορίας Ηλείας, η οποία τελικά υποχρέωσε τους σπουδαστές, παρά την αρχική αντίθετη διαβεβαίωση, να πληρώσουν εισιτήριο για την είσοδό τους στο χώρο.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος