Μέσω Erasmus

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου επισκέφτηκε το Λονδίνο μέσω του προγράμματος ERASMUS, με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στις υπηρεσίες της Υγείας στο σπίτι». Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο ροές. Σε κάθε ροή συμμετείχαν 16 μαθητές και 4 καθηγητές. Οι δύο (2) καθηγητές εναλλάσσονταν ανά εβδομάδα, ενώ η διάρκεια της κάθε ροής ήταν 16 ημέρες.

Η δεύτερη ροή πραγματοποιήθηκε από τις 28 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου 2019. Τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, διατροφής και ξενάγησης καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου απ’ το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα των μαθητών περιελάμβανε παρακολούθηση μαθημάτων στο κολέγιο Aid College, που βρίσκεται στην περιοχή Butter Sea του Λονδίνου. Η εκπαίδευση των μαθητών βασίστηκε στην αλλαγή που συντελείται στη βρετανική υγειονομική περίθαλψη και η οποία πρέπει να έχει την τεχνολογία στον πυρήνα της. Αυτή η ιδέα εντοπίστηκε από το Dignio το 2008 και συνεχίστηκε από τον Eric Topol στο βιβλίο του: «Ο Ασθενής». Στο βιβλίο ο Topol οραματίζεται ένα μέλλον όπου η υγειονομική περίθαλψη θα συντελείται στα σπίτια των ανθρώπων και θα αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής.

Η εκπαίδευσή τους ήταν καθημερινή για μια εβδομάδα και περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Την έβδομη μέρα της παραμονής των μαθητών στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε ξενάγησή τους στα αξιοθέατα, όπως το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Big Ben και το London’s Eye. Στη συνέχεια έγινε περιήγησή τους με λεωφορείο σε όλο το κέντρο της πόλης.

Η δεύτερη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε πολιτιστικές επισκέψεις και ξεναγήσεις. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Ναυτικό Μουσείο, στο Μουσείο Επιστημών και στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Επισκέφτηκαν το Greenwich και την Οξφόρδη, όπου ξεναγήθηκαν στην πανεπιστημιούπολη, καθώς και το Notting Hill, τη γραφική αγορά Oxford Street, Tower Bridge κ.ά.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος