Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τίμησαν τον Άγιο Τριφύλλιο στο Αιτωλικό. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης (12/6) τελέστηκε εσπερινός και το πρωί της Τετάρτης (13/6) πανηγυρική Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου Αιτωλικού από τον εφημέριο του ναού των Παμμέγιστων Ταξιαρχών Αιτωλικού.

Ο Άγιος Τριφύλλιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο νησάκι του Αιτωλικού και από πέρυσι καθιερώθηκε να τιμάται πανηγυρικώς η μνήμη του Αγίου στις 13 Ιουνίου καθ εκάστου έτους μέρα που τιμάτε ο Άγιος και στην Λευκωσία, πόλη της οποίας είναι πολιούχος,.

Ο π. Ανδρέας Μπότας στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην βιοτή του Αγίου και ιδιαίτερα στο χάρισμα της ταπεινότητας το οποίο το »κληρονόμησε» από τον διδάσκαλο και γέροντα του Άγιο Σπυρίδωνα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής διδάσκαλος και μαθητής Άγιος Σπυρίδων και Άγιος Τριφύλλιος με απλότητα και ταπεινότητα κέρδισαν την Βασιλεία των ουρανών περνώντας τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της Ζωής αποτελώντας παράλληλα παραδείγματα προς μίμηση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δόθηκαν στους πιστούς ως ευλογία μία εικόνα του Αγίου και φυλαχτά ενώ προσφέρθηκαν νηστίσιμα εδέσματα επίσης σε όλους.

aitoliko 1

aitoliko 1

aitoliko 1

aitoliko 1

aitoliko 1

aitoliko 1

aitoliko 1

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος