Υπέρογκο ποσό υπόσχονται NOVA και ΕΡΤ για μία πενταετία

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανέφερε στις ομάδες ότι του χρόνου NOVA και ΕΡΤ μπορούν να δώσουν 49 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό για την πενταετία πλησιάζει τα 270 εκ. ευρώ!

Σύμφωνα με το sport24.gr, ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε με συγκεκριμένα νούμερα στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League. Βέβαια, προαπαιτούμενο για να δοθεί το ποσό είναι να υπάρξει αναδιάρθρωση και να μειωθούν οι ομάδες σε 12 από την σεζόν 2019-20, κάτι που βρίσκει αντίθετες τις περισσότερες ΠΑΕ.

Φυσικά, τα χρήματα θα προέρχονται τόσο από τη NOVA όσο και από την ΕΡΤ, τονίζοντας μάλιστα ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα σε βάθος πενταετίας. Για τι ποσό μιλάμε; Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πλησιάζει τα 270 εκ. ευρώ από το συνδρομητικό και την κρατική τηλεόραση!

Για του χρόνου, μπορούν να δοθούν 49 εκατ. ευρώ, ενώ κοντά στα 57 εκατ. ευρώ είναι το ποσό για καθένα από τα τέσσερα επόμενα χρόνια. Φυσικά, πρόκειται για χρήματα πολλά παραπάνω απ’ αυτά που μπορούν να εισπράξουν τώρα οι ομάδες, μην ξεχνώντας ότι πολλές εξ αυτών αυτή την στιγμή είναι τηλεοπτικά άστεγες.

Όλα αυτά θα συζητηθούν στο έκτακτο Δ.Σ. της Super League την Παρασκευή (29/6) και θα παρθούν οριστικές αποφάσεις. Οι ΠΑΕ αντιδρούν στη μείωση των ομάδων και ειδικά μέσα σε ένα χρόνο, ενώ για τον υφυπουργό είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος