Οι δεσμεύσεις του Μητσοτάκη για τα επιδόματα, για τις μη απολύσεις και τη μείωση των φόρων

Στην διατήρηση των σημερινών επιδομάτων στο ύψος που βρίσκονται και την διεύρυνση των δικαιούχων μαζί με συνολικές αυξήσεις στο επίδομα αλληλεγγύης δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι δεν θ’ απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Δήλωσε αποφασισμένος επίσης να προχωρήσει στις μειώσεις φόρων και να δημιουργήσει κίνητρα για να έρθουν επενδύσεις και να υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα κατέθεσε τις θέσεις του για την κοινωνική πολιτική σε σχέση με τα επιδόματα, αλλά και την εύρεση εργασίας σε άνεργους.

Για όσους λαμβάνουν επιδόματα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί που σήμερα δεν ανήκουν στους δικαιούχους και προανήγγειλε διεύρυνση των κριτηρίων, ώστε να έχουν περισσότεροι αδύναμοι πολίτες την πρόσβαση σε αυτά. Ακόμα, προανήγγειλε την αύξηση του ποσού για επίδομα αλληλεγγύης στο 1 δις ευρώ, στο πλαίσιο του κοινωνικού επιδόματος που έδινε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση έως το 2014.

«Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα»

Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα και θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η απάντηση στη φτώχεια είναι οι δουλειές. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το έκτακτο επίδομα που δινόταν τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους και το έδωσε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας ως «13η σύνταξη», θα δοθεί εκ νέου στο τέλος του 2020. Επίσης, τόνισε ότι οι μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από το 2020.

«Δεν θ’ απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος»

Μηδενική ανοχή στην ανασφάλιστη εργασία θα δείξει η ΝΔ, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

Σχέδιο για τη μείωση των φόρων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την υπόσχεση του να μειωθούν οι φόροι, ξεκαθάρισε ότι δεν θα περικοπούν τα επιδόματα, αλλά θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα και δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο. «Οι φόροι θα μειωθούν και πρέπει να μειωθούν. Γνωρίζω ότι η μείωση των φόρων είναι μονόδρομος για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κ. Τσίπρας διέλυσε την μεσαία τάξη με την φορολογία. Πολιτική μας είναι να επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη κάποια από τα πράγματα που τους πήρε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξήγησε τέλος ότι τον Σεπτέμβριο η ΝΔ θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με μειώσεις φόρων που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Με πληροφορίες από ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος