Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΘΕΛΩ να βλέπω Ελληνικό ποδόσφαιρο

Κοινοποίηση

kompotis

Χρησιμοποιώντας το – παλιό – διαφημιστικό σλόγκαν της wind, είναι πασιφανές ότι πλέον το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει επίπεδο. Οι ομάδες παραδίδουν μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου στις τελευταίες αγωνιστικές, συνεπώς το προϊόν έχει γίνει τόσο ελκυστικό που κάθε Σαββατοκύριακο, ακόμη και οι πιο δύσπιστοι του αθλήματος, θέλουν να δουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι από το Ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως κάθε χρόνο στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, τα περισσότερα παιχνίδια (με στοιχηματικούς όρους) ξεπερνούν το over 2.5, κάτι που σπάνια συμβαίνει μέσα στη χρονιά.

Σε κουβέντες σε μικρά ποδοσφαιρικά στέκια την περασμένη εβδομάδα, ειπώθηκε ουκ ολίγες φορές πως ότι αποτέλεσμα πάει στον Πανθρακικό με τον Απόλλωνα, θα πάει και στην Ξάνθη με τον Πλατανιά. Λίγοι όμως θα πίστευαν ότι θα γινόταν με το ίδιο σκορ! Σημασία έχει πάντως ότι ο Πλατανιάς έβαλε σε μπελάδες όλη την… χώρα με τον φάκελο «υποβιβασμός».

Ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε κουρασμένος στο παιχνίδι με τη Βέροια. Γενικότερα οι Αγρινιώτες έχουν δείξει σημάδια κόπωσης στις τελευταίες 7-8 Αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Και είναι λογικό. Όταν η μισή ομάδα αποτελείται από την ομάδα που πέρυσι αγωνιζόταν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Όταν οι μισοί ποδοσφαιριστές τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σταματήσει για λιγότερο από έναν μήνα τις προπονήσεις. Όταν η προετοιμασία της ομάδας είναι μισή σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Όταν αρκετοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα τελευταία τους ποδοσφαιρικά χρόνια. Ο Παναιτωλικός είναι εμφανώς επηρεασμένος από την κούραση αυτή.

Το ζήτημα είναι τι θα γίνει για την επόμενη χρονιά, γιατί στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Και αυτό φαίνεται στις τελευταίες αγωνιστικές. Ομάδες που δεν μπορούσαν να σκοράρουν ούτε με αίτηση, παραδίδουν μαθήματα επιθετικού ρεσιτάλ. Οι ανατροπές έχουν γίνει συνήθεια και τα over επίσης.

Η επιθυμία να παρακολουθήσει κάποιος παιχνίδι του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ έχει φτάσει στα όριά της. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πλέον, τα περισσότερα παιχνίδια είναι ποδοσφαιρικά θεάματα. Τύφλα να έχει η Αγγλία και η Ισπανία, δηλαδή.

Το σίγουρο είναι ότι Βέροια, Απόλλων, Πλατανιάς, Ξάνθη, Καλλονή, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος βρίσκονται ακόμη στο παιχνίδι του υποβιβασμού, ενώ ακόμη και ο Παναιτωλικός με τον Λεβαδειακό, υπό (αυστηρές) προϋποθέσεις μπορεί να βρεθούν στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να διεκδικήσουν την παραμονή τους στα μπαράζ με τον τρίτο από την Football League. Στην Ελλάδα ποτέ μη λες ποτέ. Αν και ομάδες όπως η Ξάνθη είναι αυτές που πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς με δύο δύσκολα εναπομείναντα παιχνίδια, όλα μπορεί να συμβούν. Και το… ωραίο είναι ότι μετά, ποιος ακούει τον Πανόπουλο;

Εν τω μεταξύ, όταν υπάρχουν πρόεδροι ομάδων που απειλούν τους αντιπάλους τους με υφάκι υπεροπτικό ή με λόγια όπως αυτά του Κομπότη («Αν ξαναπαίξεις Α Εθνική, σφύρα μου!», απευθυνόμενος σε παράγοντα του ΟΦΗ) αποδεικνύουν το επίπεδο που υπάρχει στον χώρο.

ΥΓ: Το γεγονός της εβδομάδες έγινε αναμφισβήτητα στην Ουκρανία. Στο παιχνίδι ανάμεσα στην Ντνίπρο και τη Ντιναμό Κιέβου, ο Ολεγκ Χούσεφ έπεσε στο έδαφος έπειτα από σύγκρουση με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Ο πρώτος που κατάλαβε αμέσως τι έγινε και έσκυψε από πάνω του μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων, ήταν ο Γιάντα Κανκάβα. Ο ποδοσφαιριστής της Ντνίπρο άνοιξε το στόμα του ποδοσφαιριστή της Ντιναμό και τον βοήθησε να αναπνεύσει ξανά, καθώς όπως αποδείχθηκε είχε «γυρίσει» η γλώσσα του Χούσεφ. Ο Κανκάβα έσωσε την ζωή του αντιπάλου του και κέρδισε την ευγνωμοσύνη όλου του πλανήτη για την πράξη αυτή.

ΥΓ2: Δεν άργησε και πολύ να γίνει το κακό στη Σουηδία. Στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος οπαδοί της Χέλσινγκμποργκ και της Τζουργκάρντεν προκάλεσαν επεισόδια που στιγματίστηκαν από τον θάνατο ενός 40χρονου. Τα σχόλια είναι περιττά για τέτοιες περιπτώσεις. Το ζήτημα όμως είναι ότι ο χουλιγκανισμός είναι υπαρκτός ακόμη σήμερα, ακόμη κι αν πολλές χώρες προσπάθησαν να τον καταστείλουν.

Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος
Κωνσταντίνος Φλωρόπουλοςhttps://agriniovoice.gr
Γεννήθηκα στο Αγρίνιο στις 29 Νοεμβρίου 1989. Επέλεξα να σπουδάσω σε Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, στο ΚΑΡ του Sport-fm. Το 2011 ίδρυσα το agriniovoice.gr. Από το 2005 υπήρξα εργαζόμενος στην Εφημερίδα «Αναγγελία» μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Έκτοτε έγινα ο Εκδότης της Εφημερίδας. Είμαι επίσης διαχειριστής στο croc.gr.
spot_img

Διαβάστε επίσης: