Όλοι λένε πολλά χωρίς κανείς να λέει τίποτα

Ή θα συμφωνήσουν επιτέλους σε κάτι, όσοι διαμαρτύρονται, ή θα συμβιβαστούν με τα γεγονότα. Ή θα πάρουν πρωτοβουλία να ξεκινήσει «μια άλλη πορεία στην πολιτική» ή θα υπακούσουν στην ισχύουσα πραγματικότητα. Δε μπορεί να τραβάει ο καθένας τον δικό του δρόμο στρεφόμενος εναντίον όλων. Δε γίνεται. Αν δεν σας αρέσουν οι πολιτικοί, αλλάξτε τους. Τι κάθεστε και φωνασκείτε; Ή περιμένετε να γίνουν εκλογές να πάρει μεγαλύτερα ποσοστά ο Τσίπρας και η Παπαρήγα; Μήπως περιμένετε να γίνει αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία για να κλείσει φυλακή τα λαμόγια του ΠαΣοΚ; Ή μήπως δεν καταλάβατε ακόμα ότι οι μούντζες των «αγανακτισμένων» εναντίον της Βουλής γύρισαν «στα μούτρα μας»; Λες: «Αν γυρίσουμε στη δραχμή, θα μείνουμε μόνοι, τότε θα γίνει χάος, επομένως ανοίγει ο δρόμος για δικτατορία». Και λέει: «Τι πειράζει; Και τώρα δικτατορία έχουμε».

Λοιπόν, πατριώτες, αυτό είναι «συνεννόηση μπουζούκι». Επειδή έχουμε χάσει κάθε επαφή με τη λογική. Επειδή, μάλλον, έχει ο καθένας τη δική του. Ή «δεν ξέρουμε πού πάνε τα τέσσερα» ή «δε βλέπουμε πέρ’ απ’ τη μύτη μας». Αδιάφοροι επί χρόνια για την πολιτική που ασκούσαν οι λωποδύτες, σ’ αντίθεση μ’ εμάς τους οσίους, βολεμένοι στα αυτονόητα (όπως νομίζαμε) δικαιώματά μας, αγνοούμε τα στοιχειώδη της πολιτικής σκέψης. Ας το πούμε λοιπόν ευθέως: Η Δημοκρατία είναι αποτυχημένο σύστημα.

Κι αφού «είναι καλύτερη η δικτατορία», αφού «όλα τα κακά έγιναν στη μεταπολίτευση», τι καθόμαστε; Λοιπόν, πατριώτες, η Ιστορία δεν χαρίζεται. Έχει εξαφανίσει λαούς ολόκληρους. Έχει θάψει πολιτισμούς. Είναι άτεγκτη. Και αδέκαστη. Δεν θα μας λυπηθεί. Ακόμα κι «ο Θεός να βάλει το χέρι του», δεν θα το κάνει για τους κατοίκους αυτής της χώρας, ο Θεός δεν είναι εθνικόφρων, θα το κάνει για όλο τον κόσμο εκτός από μας. Που καμωνόμαστε τους Έλληνες. Ομνύουμε στο αρχαίο όνομά τους. Και την ίδια στιγμή θάβουμε τα λαμπρά μνημεία τους. Ας πει ένας ΕΝΑΝ λόγο για να μας σώσουν οι θεοί της Ελλάδας! Έχει; Αρκεί τάχα ότι έχουμε καταπατήσει τον τόπο τους;

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
SHARE
Προηγούμενο άρθροΟ Κάκος στην Τρίπολη
Επόμενο άρθροΕντάξει, ήρθε το ’12. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι έφυγε το ’11.
... γεννήθηκε στη Μυρτιά της Αιτωλίας το 1955. Εκδότης και συντάκτης περιοδικών, μεταξύ των οποίων: «Αραμπάς» (1991 – 1997), «Στρατόσφαιρα» (1999 – 2000) και «ΑγοράΖην» (2004 – 2008). Εκδότης και δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Αναγγελία» (Αγρινίου) από το 2000 μέχρι τον Ιούλιο του 2017, έκτοτε δε, τακτικός συνεργάτης της “Αναγγελίας” με άρθρα, χρονογράφημα και παραμύθι. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο από το 1990 μέχρι το 1996. Το 2016 βραβεύτηκε από τον “Παρνασσό” για το θεατρικό έργο του “ο Καραγκιόζης... Έλληνας”. Παραμυθογράφος, με πρώτο παραμύθι του την “Πολιτεία των λουλουδιών” (1980) και τον “Παραμυθόκηπο” (2010 και 2018).