Ο ΑΟ Αγρινίου μπορεί να ηττήθηκε από τον ΑΣ Καστοριάς, το φαβορί για την άνοδο από την Β Εθνική στην Α2, αλλά δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Εάν οι Αγρινιώτες συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτα στη συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος και θα πετύχουν με περίσσια άνεση τους στόχους τους. Ο ΑΟΑ φαίνεται βελτιωμένος σε πολλά επίπεδα φέτος και υπάρχουν αρκετά δείγματα γραφής, για να μπορεί να εκτιμήσει κάποιος ότι «μεγαλώνει» σαν Σύλλογος.

Τόσο σε εξωαγωνιστικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, οι Αγρινιώτες δείχνουν βελτιωμένοι και οι οιωνοί είναι θετικοί για την φετινή προσπάθεια που πραγματοποιεί η ομάδα στη Β Εθνική. Πιο ώριμος από ποτέ, ο ΑΟΑ δείχνει έτοιμος για τις προκλήσεις της Β Εθνικής, στοχεύοντας σε κάτι καλύτερο για φέτος.

Ξεκινώντας από την προηγούμενη χρονιά, ο ΑΟ Αγρινίου βρέθηκε στην Β Εθνική από… το παράθυρο και μάλιστα σε ένα κακό χρονικό σημείο, που δεν του επέτρεψε να προετοιμαστεί πλήρως και καταλλήλως για τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος της Β Εθνικής. Παρόλα αυτά κατάφερε να κάνει εξαιρετική πορεία την προηγούμενη χρονιά, στηριζόμενος κυρίως σε Αγρινιώτες παίκτες, αλλά και στην στήριξη του κόσμου στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου, το οποίο μετέτρεψε σε απόρθητο κάστρο. Ο Σύλλογος τελικά έμεινε με άνεση στην κατηγορία και «έχτισε» τις απαραίτητες βάσεις, για να κάνει φέτος κάτι καλύτερο, ένα βήμα παραπάνω.
Οι Αγρινιώτες έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Ας τα δούμε όμως ξεχωριστά.

Αρχικά, στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, ο ΑΟΑ έχει οργανωθεί φέτος πολύ καλύτερα σε πολλά ζητήματα, τα οποία μέχρι πρότινος παρέμεναν δυσλειτουργικά ή και ανενεργά, ενώ «διεκδικεί» δικαιωματικά φέτος μεγαλύτερη προβολή από τα media της περιοχής και όχι μόνο… Αυτό οδήγησε αναπόφευκτα σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη της τοπικής κοινωνίας προς τον Σύλλογο, αφού ο κόσμος γεμίζει το κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου και παρουσιάζει ιδιαίτερη δίψα και ενδιαφέρον για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Επειδή όμως τα εξωαγωνιστικά συνδέονται πάντοτε με τα αγωνιστικά, η οργάνωση εκτός γηπέδου φέρνει μοιραία… αποτέλεσμα στο παρκέ. Όταν το φαβορί για το πρωτάθλημα της κατηγορίας κερδίζει στο Αγρίνιο έχοντας βοήθεια από «σφυρίγματα» των διαιτητών, αποδεικνύεται ότι ο ΑΟ Αγρινίου «φοβίζει». Η στήριξη του κόσμου στα παιχνίδια του ΔΑΚ είναι τέτοια που δημιουργεί άλλη δυναμική για τους Αγρινιώτες στην έδρα τους. Ακόμη και εκτός έδρας όμως, οι παίκτες του Μυριούνη παρουσιάζονται φέτος πιο σοβαροί και πιο δυνατοί. Με μία νίκη και μία ήττα (δύσκολα στην παράταση) δείχνουν ότι έχουν φέτος περισσότερο «θάρρος» μακριά από το Αγρίνιο ή για να το πούμε πιο λαϊκά, έχουν «ξεψαρώσει» και βλέπουν με άλλο μάτι τις εκτός έδρας υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.

Δεν είναι ότι ο ΑΟΑ έγινε ξαφνικά υπερομάδα. Προς Θεού. Είναι ότι πραγματοποιεί αργά και σταθερά βήματα προς τον σωστό δρόμο, σε ένα πρωτάθλημα μάλιστα που είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό από την προηγούμενη χρονιά. Από την πλευρά του ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια της διοίκησης, του τεχνικού τιμ και των παικτών, φτάνει σε υψηλά επίπεδα στήριξης και προσφέρει «απλόχερα» την δική του δυναμική στο αγωνιστικό πλάνο του Μυριούνη στα εντός έδρας παιχνίδια.

Η συνέχεια επί του παρκέ…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος