Συζήτηση για τα προβλήματα των εν ενεργεία στρατιωτικών

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα είχαν την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 τα Πρωτοβάθμια Σωματεία εκπροσώπησης εν ενεργεία στρατιωτικών της Δυτικής Ελλάδας.

Με τον Περιφερειάρχη συναντήθηκε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.) δια του Προέδρου της κ. Απόστολο Λεμονιά, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ.) δια του Προέδρου της κ. Ελευθέριο Μπουρδανιώτη και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΗΛ.) δια του Προέδρου της κ. Γεώργιο Μπέκα.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την θεσμική εκπροσώπηση των εν’ ενέργεια στρατιωτικών, την λειτουργία των Πρωτοβάθμιων σωματείων, τον ρόλο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), τον σκοπό του θεσμού και την διάθεση για συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Συζητήθηκαν επίσης προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους και τον ρόλο που μπορεί να έχει η Περιφέρεια, ώστε να βρεθούν λύσεις.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την στήριξη του στον θεσμό της εκπροσώπησης των εν’ ενέργεια στρατιωτικών, τόνισε την αναγκαιότητά του και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για ενέργειες που θα βοηθήσουν στην επίλυση τόσο των υφιστάμενων όσο και μελλοντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Δυτική Ελλάδα.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος