Μεταβιβάστηκαν στον Δήμο Θέρμου οι αρμοδιότητες του έργου

Η λειτουργία και η διοίκηση του αρδευτικού έργου Μυρτιάς «πέρασε» στον Δήμο Θέρμου μετά από επίσκεψη του Δημάρχου Σπύρου Κωνσταντάρα στο Γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη και του υφυπουργού Βασιλείου Κόκκαλη και να μεταβιβαστεί στον Δήμο Θέρμου η διοίκηση, συντήρηση και λειτουργία του αρδευτικού έργου.

Η ωφέλεια για τον κάμπο της Μυρτιάς θα είναι μεγάλη, αφού θα συντηρείται το δίκτυο άρδευσης, ενώ θα προσλαμβάνονται υδρονομείς και η είσπραξη οφειλών θα γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις για την είσπραξη των εσόδων Δήμων και κοινοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ουσιαστικά χαμηλό ανταποδοτικό τέλος για τους καλλιεργητές και το έργο θα λειτουργεί με νόμιμη υπόσταση, κανονικότητα και μεγάλη ωφέλεια για τους αγρότες της περιοχής.

Η καλή λειτουργία του αρδευτικού έργου της Μυρτιάς, όπως είναι φυσικό, θα δώσει καλύτερες δυνατότητες εκμετάλλευσης των κτημάτων, θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη παραγωγή και θα ελαχιστοποιήσει την επιβάρυνση κάθε καλλιεργητή.

Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας εξέφρασε την ικανοποίηση του «για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλαιπωρούσε τους καλλιεργητές, τους στερούσε την επάρκεια άρδευσης όλων των κτημάτων και τους επιβάρυνε δυσανάλογα οικονομικά κατά στρέμμα».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος