Χορευτές και χορεύτριες από 9 χώρες υποδέχτηκε ο κ. Παπαναστασίου

Αντιπροσωπείες των αποστολών που μετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής (23/8) ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, στο Δημαρχείο Αγρινίου.

Χορευτές και χορεύτριες από Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία, Ινδονησία, Κορέα και Κένυα εμφανίστηκαν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους κι ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία.

Ο κ. Παπαναστασίου ευχήθηκε στους χορευτές ευχάριστη διαμονή στην πόλη και καλή επιτυχία στις παραστάσεις τους: «Σας ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μέχρι το Αγρίνιο για να μας μυήσετε στην πλούσια παράδοσή σας. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό πολιτισμών και παραδόσεων αγκάλιασε την πόλη και μας παρασύρει στους ρυθμούς του. Μας έχετε ήδη εντυπωσιάσει με τον ενθουσιασμό και το πάθος σας. Σας υποδέχομαι με μεγάλη χαρά και εύχομαι να απολαύσετε τις ομορφιές του τόπου μας και να χαρείτε την φιλοξενία μας».

Νωρίτερα, τα συγκροτήματα από την Κορέα, Ινδονησία και Ρουμανία έδωσαν χορευτική παράσταση στο Γηροκομείο Αγρινίου παρουσιάζοντας τμήμα από το πρόγραμμά τους.

Στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής (23/8) θα ξεκινήσει η παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων απ’ το Πάρκο και θα καταλήξει στην πλατεία Δημοκρατίας για την επίσημη Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η Έβελυν Τριανταφύλλου, Διδάκτωρ Πολιτιστικού Τουρισμού.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος