Αυτοψία στις νέες ζημιές έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Το Ζευγαράκι επισκέφτηκε την Τετάρτη (28/11) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος έκανε αυτοψία στις ζημιές που προκάλεσε η βροχόπτωση της Τρίτης.

«Αναδείχτηκε για μιαν ακόμη φορά το πόσο ευάλωτοι είναι οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας -οι ζωές και οι περιουσίες τους- στις καιρικές συνθήκες» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης αρχικά.

Μετά την αυτοψία στις ζημιές και στις εργασίες αποκατάστασης, ο κ. Φαρμάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η αντιπλημμυρική πολιτική ήταν απούσα τα περασμένα χρόνια από τους σχεδιασμούς της Περιφερειακής Αρχής. Κρυμμένη πίσω από δήθεν αλληλοκαλύψεις αρμοδιοτήτων, αδιαφορούσε για τη θωράκιση των περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα, κι ενώ έχουμε ήδη βιώσει καταστροφές, μιλάμε πάλι για αντιπλημμυρικά έργα, τη στιγμή που αυτά θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει προ πολλού. Και αυτοί που τα εξαγγέλλουν για το μέλλον είναι οι ίδιοι που καθυστέρησαν να τα υλοποιήσουν. Με μια μικρή βροχόπτωση είχαμε ζημιές σε Ναυπακτία, Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Και ο χειμώνας δεν έχει καν αρχίσει…».

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, με τον οποίο συζήτησε για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και την αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που οφείλει να είναι πιο ουσιαστική και να πηγάζει από στενότερη συνεργασία στα εν λόγω θέματα. Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Φαρμάκης δέχθηκε την ευχή του Σεβασμιωτάτου για την δύσκολη και απαιτητική περίοδο που ακολουθεί μέχρι τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος