Ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παπαναστασίου θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό Συνέδριo, με βασικό σύνθημα «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη-«Χτίζουμε» την Ελλάδα, απο την Αρχή», διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία με δεδομένο ότι είναι ανοικτά σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν σε ειδικές θεματικές ενότητες-ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση του κράτους και η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, τα οικονομικά των Δήμων και η πρόσβαση στα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης, η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην τοπική ανάπτυξη, τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούν οι Δήμοι αλλά και η αναβάθμιση της καταστατικής θέσης και του ρόλου των αιρετών.

Στόχος είναι να ξεκινήσει ένας εμπεριστατωμένος διάλογος, στον οποίο έχουν προσκληθεί να συνεισφέρουν με την παρουσία τους και να ενισχύσουν τον εγγύτερο στον πολίτη θεσμό του κράτους, πολιτειακοί, εκκλησιαστικοί και πολιτικοί παράγοντες.

Τα τελικά συμπεράσματα του Συνεδρίου θα διαμορφωθούν σε ένα κείμενο προτάσεών της ΚΕΔΕ για τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το χαιρετισμό, ο οποίος θα λάβει χώρα στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12.30-13.30, ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών του Συνεδρίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος