Στο Αγρίνιο ο διακεκριμένος Καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας Φάνης Κακριδής

Ομιλία με θέμα την Ομηρική Γλώσσα

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας (με έδρα το Αγρίνιο) και το Εργαστήρι “Λόγος και Τέχνη” διοργανώνουν ομιλία-ανοικτή συζήτηση με μαθητές του διακεκριμένου ομότιμου Καθηγητή Κλασσικής Φιλολογίας κου Φάνη Κακριδή, ο οποίος για πρώτη φορά επισκέπτεται το Αγρίνιο. Το θέμα της ομιλίας θα είναι η Ομηρική Γλώσσα.

Η πρωτοβουλία είναι ουσιαστικά η κατάληξη του φετινού κύκλου των δωρεάν μαθημάτων με παρόμοια θεματική του Εργαστηρίου “Λόγος και Τέχνη”, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της κας Ειρήνη Γιοπάνου, Οργανωτικής Γραμματέας του Συνδέσμου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουνίου στο κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος στο Αγρίνιο και ώρα 11:00 π.μ..

Θα δοθεί προτεραιότητα στο διαλογικό κομμάτι του θέματος που θα αναπτυχθεί. Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι τα Ομηρικά κείμενα διδάσκονται στο Γυμνάσιο, θα συγκροτηθεί μία ομάδα με ανώτερο αριθμό 30 μαθητών Γυμνασίου, η οποία θα παρέμβει στη συζήτηση.

Η συμμετοχή στην ομάδα μπορεί να γίνει με προφορική δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στα τηλέφωνα: 6945 961937 (Αδάμης Ευθύμιος, Πρόεδρος Συνδέσμου) και 6989845501 (Γιοπάνου Ειρήνη, Οργανωτική Γραμματέας Συνδέσμου, Υπεύθυνη εργαστηρίου “Λόγος και Τέχνη”).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Βιογραφικό

Ο ομότιμος καθηγητής κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεοφάνης (Φάνης) Ι. Κακρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933, γιος του Ιωάννη Θ. Κακριδή και της φιλολόγου Όλγας Κομνηνού-Κακριδή. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές κλασικής φιλολογίας στα Πανεπιστήμια του Μάιντς και του Τύμπιγκεν, στη Γερμανία, όπου δίδαξε ως λέκτορας αρχαίων και νέων ελληνικών.

Το 1964 εξελέγη καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θέση στην οποία υπηρέτησε έως το 1984, με μια σύντομη διακοπή κατά την περίοδο της δικτατορίας. Από το 1982 ως το 1984 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμορφώσεως (ΚΕΜΕ) του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, μεταξύ 1981-82 διετέλεσε πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Μεταξύ 1988-1990 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως ειδικός επιστήμονας. Στο συγγραφικό του έργο ασχολείται με την ιστορία, την ερμηνεία, την κριτική και τη μετάφραση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, καθώς και έργων ξένων πανεπιστημιακών που αναφέρονται σ’ αυτή.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος