ΝΕΟΤΕΡΗ ενημέρωση για το ΠΟΤΕ θα καταβληθούν τα επιδόματα

Στην αναμονή βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ, αλλά και των επιδομάτων σίτισης από την Κάρτα Αλληλεγγύης. Η αδυναμία της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει τα αντίστοιχα κονδύλια δημιουργεί εκνευρισμό και προβληματισμό στους δικαιούχους, οι οποίοι περίμεναν πως και πως την καταβολή των χρημάτων για τις πρώτες τους ανάγκες. Η αγωνία λοιπόν συνεχίζεται, αφού ούτε τη Δευτέρα (26/10) υπήρξε εξέλιξη στο κρίσιμο ζήτημα των δύο επιδομάτων.

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα του ΟΓΑ, οι δικαιούχοι ακόμη περιμένουν την τρίτη δόση, η οποία θα έπρεπε να έχει καταβληθεί από τις 20 Οκτωβρίου. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι παραμένει άγνωστο το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα, ενώ δεν υπάρχει και αντίστοιχη ενημέρωση.

Για την κάρτα αλληλεγγύης και ειδικότερα το επίδομα σίτισης, τη Δευτέρα (26/10) αναμενόταν από το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωση για το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στην κάρτα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έγινε φέρνοντας στα όρια αντοχής τους δικαιούχους.

Η καταβολή της τέταρτης δόσης της επιδότησης σίτισης έχει βγει ήδη εκτός χρονοδιαγράμματος και προγραμματισμού, αφού θα έπρεπε να έχει καταβληθεί από τις 24 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, το Υπουργείο Εργασίας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή της συγκεκριμένης επιδότησης. Από τη στιγμή βέβαια που το Υπουργείο δεν ανακοίνωσε τίποτα τη Δευτέρα, άγνωστο παραμένει το πότε τελικά θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Σύμφωνα βέβαια με όσα μετέδωσε το πρωί της Τρίτης (27/10) το MEGA, το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές από το Υπουργείο Εργασίας, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα μπουν τελικά τα χρήματα στην κάρτα σίτισης και στις 2 Νοεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποιου είδους επίσημη ενημέρωση-επιβεβαίωση από το Υπουργείο.

Παράλληλα, σε μία κρίσιμη απόφαση προέβη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία μεταφέρει 3,8 εκ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να διευκολύνει στον προϋπολογισμό του κράτους.

kammenos6

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος