Σειρά εργαστηρίων κάθε μήνα για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκινά, πιλοτικά, ένα νέο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών με υποστηρικτικό υλικό για κάθε βιβλιοθήκη που δηλώνει συμμετοχή. Στόχος είναι να διεξαχθούν τέσσερα εργαστήρια κάθε μήνα για παιδιά ή σχολικές τάξεις γύρω από ένα κοινό θέμα.

Στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγρινίου.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Το θέμα του Ιανουαρίου είναι οι «ερωτήσεις». Τα παιδιά θα κατανοήσουν διαφορετικούς τρόπους να ρωτούν, ώστε να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες και θα απαντήσουν σε θεμελιώδεις φιλοσοφικές ερωτήσεις.

  • Τρίτη 23 Ιανουαρίου, 18:00-19:30: «Η καλή ερώτηση», μαθαίνουμε να ρωτάμε.
  • Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, 18:00-19:30: «Το ελαφοκάραβο», οι ερωτήσεις του Μάρκο και οι απαντήσεις που μπορούμε να του δώσουμε.
  • Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, 18:00-19:30: «Γιατί ερχόμαστε στον κόσμο;», μία μεγάλη ερώτηση με πολλές απαντήσεις.

* Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 χρονών. Απαιτείται προεγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, 10:00-12:00 – 2641022393.

Το πρόγραμμα των επόμενων μηνών…

…όπως το καταγράφει ο Δήμος Αγρινίου:

«Αφιερώνουμε τον Φεβρουάριο στις μάσκες, το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως το εξερευνούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και στις βιβλιοθήκες αναρωτιόμαστε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητούμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.

Ο Απρίλιος είναι ένας εικαστικός μήνας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες.

Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στην Ευρώπη, καθώς στις 9 Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και το 2018 είναι έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Προσεγγίζουμε την ήπειρο που κατοικούμε μέσα από τους μύθους της, την ιστορία της και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος