Ο Δήμος Αγρινίου πραγματοποιεί ένα ιδιαίτερο «ταξίδι στο χρόνο…» μέσα από την ζωγραφική του σύγχρονου λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρεντζή που θα παρουσιαστεί από 22 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2017 στο κτίριο της παλιάς Δημοτικής Αγοράς.

Στην έκθεση ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ένα ζωγραφικό «ταξίδι στον χρόνο…» με παλιούς και νέους πίνακές του. Ένα ταξίδι στην εποχή που οι γειτονιές ξεχείλιζαν από ζωή και ακούγονταν οι φωνές των (εξαφανισμένων πια) περιπλανώμενων επαγγελματιών που διαλαλούσαν εμπορεύματα και των παιδιών που έπαιζαν αμέριμνα στα σοκάκια. Ένα ταξίδι στην εποχή που οι στεγνωμένοι από κούραση άνθρωποι του μόχθου ρουφούσαν με λαχτάρα κάθε στιγμή ξεκούρασης, κάθε ήχο, χρώμα και μυρωδιά γύρω τους. Ένα ταξίδι στην εποχή που οι μαστόροι, με την ευφυΐα και την προσήλωση στην τέχνη τους, ομόρφυναν την καθημερινότητα μας και ζωντάνευαν την οικονομία ενός τόπου ρημαγμένου από πείνα και πολέμους.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο κτίριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου (πλατεία Δημάδη), ενώ θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2017.

Ώρες επισκέψεων:
Τρίτη έως Σάββατο: 11:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00
Κυριακή: 11:00 – 13:30, Δευτέρα κλειστά
[Για επισκέψεις σχολείων: τηλ. 26413.60316]

Ο Νώντας Ρεντζής…

…γεννήθηκε το 1939 στον Δρυμώνα Τριχωνίδας και έζησε τα παιδικά του χρόνια μέσα στη δίνη της κοινής τραγικής μοίρας. Τελείωσε το Γυμνάσιο στο Μεσολόγγι, σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και εργάστηκε στην Ηλιούπολη Αττικής. Έλαβε μέρος στους πολιτιστικούς και κοινωνικούς αγώνες της γενιάς του. Τα τελευταία χρόνια ζωγραφίζει «…σε μια εκ βαθέων προσπάθεια εξομολόγησης, έκφρασης και επικοινωνίας.»

Έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε περισσότερες από ογδόντα ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, σε Δημόσιες Πινακοθήκες και Μουσεία εντός και εκτός της χώρας. Η UNESCO τον βράβευσε για την προσφορά του στην τέχνη.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος