Warning: chmod(): Operation not permitted in /home/545817.cloudwaysapps.com/bqgtemsqzq/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 173
Στα περίπτερα το 2ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Τύμπανο» - AgrinioVOICE.gr

Στα περίπτερα το 2ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Τύμπανο»

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία το λογοτεχνικό περιοδικό

Κυκλοφορεί στα περίπτερα από την Τετάρτη 10 Απριλίου το δεύτερο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Τύμπανο» Αγρινίου. Σ’ αυτό το τεύχος ο Δρ Ιωάννης Γ. Νεραντζής κάνει μία «Ερμηνευτική ανάγνωση» τού λογοτεχνικού βιβλίου τα ποιήματα και τα διηγήματα τού Πέτρου Δήμα. Το αφιέρωμα στον Δήμα συμπληρώνει μ’ ένα κείμενό του ο Κώστας Πατρώνης.

Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Κώστας Κονταξής κάνει ένα «μικρό σχολιασμό σε ένα παραμύθι με μεγάλες αλήθειες», ενώ η Σοφία Ζ. γράφει για τον «πολυπρόσωπο Καβάφη». Θα βρείτε επίσης την ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α. Απόστολου Σελιμά που εκφώνησε στις 23 Φεβρουαρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας για την εκατοστή επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Ο Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος γράφει για τον Αγρινιώτη στιχουργό Πυθαγόρα, για τα 6 αρχαία Θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας και αποτυπώνει μία σχεδόν άγνωστη πτυχή της τοπικής ιστορίας, ότι «ΕΔΩ γεννήθηκε η Ελληνική Δημοσιογραφία», αφού στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο κυκλοφόρησαν οι πρώτες εφημερίδες μετά την επανάσταση του 1821. Ο Πάνος Λαζαρόπουλος γράφει για το «Χρυσορυχείον η Ελλάς» και ο Αριστείδης Μπαρχαμπάς παρουσιάζει το διήγημά του «Έρωτας στην εποχή του σεβασμού».

Η Κατερίνα Λιβιτσάνου – Ντάνου παρουσιάζει το διήγημά της «το κούρεμα», γράφει για το πρώτο της ραντεβού με τη λογοτεχνία και παρουσιάζει το βιβλίο της Αργυρώς Βερυκίου – Μπαλντά «Μνήμες». Ο Λουκάς Σκιαδάς συλλέγει τις θυμόσοφες «Ιστορίες του Μιχάλη». Παρουσιάζεται επίσης το βιβλίο του Βασίλη Μανδέλου «Λαογραφικά και ιστορικά Νέας Αβώρανης». Ποιήματά τους δημοσιεύουν ο Βασίλης Κομπορόζος, ο Σπύρος Παπαδήμας, ο Χρήστος Ανδριανός, ενώ ο Παντελής Φλωρόπουλος, εκτός από το χρονογράφημά του (Η ανάσταση του Πατροκοσμά) και ένα άρθρο με τίτλο «ποιήματα χωρίς σ’ τοίχους» γράφει για το βιβλίο της Μαρίας Σκαβάρα «Φωτμού», για έναν άγνωστο λαϊκό θρύλο και την ετυμολογία της λέξης «Φωτμού».

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος