Οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση 6500 τόνων βιορευστών (τηγανέλαια) στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, δίπλα από το ΤΕΙ Μεσολογγίου, είναι σχεδόν έτοιμες να λειτουργήσουν.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών «Λιμνοθάλλαζα» πραγματοποιεί όλο το τελευταίο διάστημα κινήσεις αποτροπής της ολοκλήρωσης των εργασιών. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Μπαλαμπάνη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα καλέσει τους πολίτες σε συζήτηση με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Δεσμεύθηκε δε ότι θα καταθέσει πρόταση παύσης των εργασιών, μέχρις ότου επανεξεταστεί πλήρως ο περιβαλλοντικός φάκελος του έργου.

«Παρ’ όλα τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, η αδιαφορία και η απόλυτη απραξία έσβησαν πολύ γρήγορα το κεράκι του όψιμου ενδιαφέροντος» όπως σημειώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών «Λιμνοθάλλαζα«, η οποία υπογραμμίζει επίσης ότι: «Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν, όλοι επιλέγουν να λένε πολλά μπροστά σε κάμερες και πολίτες, για να παραμένουν άπρακτοι πίσω από αυτές. Ροκανίζουν συστηματικά τον χρόνο, πιστεύοντας ότι κουρασμένοι θα εγκαταλείψουμε άπραγοι τον αγώνα μας. Δουλεύουν εις βάρος των συμφερόντων της πόλης και των κατοίκων της, προκειμένου να ευνοήσουν προκλητικά μια καταστροφική κυβερνητική πολιτική για το φυσικό περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας, την ακύρωση κάθε προοπτικής βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου μας. Σιωπούν προκλητικά, προκειμένου να αποκρύψουν τις πολιτικές ευθύνες αυτών που σήμερα λαμβάνουν τις αποφάσεις και τις αναμφισβήτητες νομικές ευθύνες εκπροσώπων τους, που έβαλαν, με σκανδαλώδη τρόπο, κάτω από αυτές, τις υπογραφές τους, συμμετέχοντας σε ένα “όργιο” οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής».

Η Πρωτοβουλία Πολιτών πραγματοποιεί μία ακόμη δράση κατά των εργασιών στο Ευηνοχώρι και καλεί τον κόσμο του Μεσολογγίου σε ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30 στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αυξηθεί η πίεση μέσω πιο δυναμικών παρεμβάσεων, να ενισχυθεί η ενημέρωση των πολιτών και η συγκέντρωση υπογραφών, ζητώντας την άμεση ακύρωση της κατασκευής και λειτουργίας των μονάδων. 

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος