Συζήτηση για τον κλάδο των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, την Κυριακή 02/12/2018, σύσκεψη των Προέδρων των Ν.Τ. ΕΕΤΕΜ των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθούν και να γίνει ανταλλαγή απόψεων & προτάσεων σχετικά με τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις για τον κλάδο των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι οποίες αφορούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Οι Νόμοι των τελευταίων ετών ήταν το βασικό θέμα της κοινής σύσκεψης, οι οποίοι, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη «ουσιαστικά αποκλείουν δεκάδες χιλιάδες Μηχανικούς Τ.Ε. που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες επί πολλά έτη και τους έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο των γραφείων τους και στην ανεργία».

Συζητήθηκαν επίσης οι κοινές δράσεις & κινητοποιήσεις που πρόκειται ν΄ αναληφθούν από την ΕΕΤΕΜ, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, τους φοιτητές των ΤΕΙ, αλλά και την ίδια την κοινωνία.

«Το όλο ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό αφού είναι στην ευχέρεια της Πολιτείας να το λύσει νομοθετικά και να δοθεί έτσι οριστική λύση στα θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου των Μηχανικών Τ.Ε. που «σέρνεται» πάνω από 35 χρόνια» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι Πρόεδροι των ΕΕΤΕΜ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος