Οι διαπιστώσεις και οι αποφάσεις για 24 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου

Τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης συνεδρίασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣ).

Οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, το κόστος παραγωγής, η μεγάλη φορολογία, τα χαράτσια στον ΕΦΚΑ τον ΕΛΓΑ, οι ζημίες από καιρικά φαινόμενα, οι συντάξεις πείνας, αλλά και οι μεγάλες μειώσεις στις ενισχύσεις που έρχονται με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ τέθηκαν επί τάπητος.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης που, όπως επισημάνθηκε από τα μέλη του ΔΣ, «δείχνουν την συνέχεια της πολιτικής ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, με την αύξηση του αγροτικού ρεύματος, την απαξίωση του ΕΛΓΑ που ανοίγει το δρόμο σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με ταυτόχρονη αύξηση των ασφάλιστρων κ.λπ.».

Η ΟΑΣ προτίθεται να πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα και αποφάσισε ήδη τη συμμετοχή της στην απεργία που προκηρύχτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (10:00 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας). Αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση κινητοποίησης την Κυριακή 6 Οκτωβρίου προς τιμήν του αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσου Βλάχου, αλλά και η διοργάνωση Παναιτωλοακαρνανικης πλατιάς σύσκεψης στα μέσα του Οκτωβρίου για τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος