Σε εξέλιξη οι εργασίες

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο έργο «Συντήρηση – βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. «Αντιρρίου – Ιωαννίνων» που αφορά το τμήμα Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Μενίδι. Οι παρεμβάσεις γίνονται στο οδικό δίκτυο που ξεκινάει από τον Αχελώο και καταλήγει στην Κλεισούρα.

Για την πορεία του έργου ενημερώθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, βρέθηκαν στο ύψος της Κλεισούρας, όπου εκτελούνται ασφαλτοστρώσεις.

Στο έργο περιλαμβάνονται χωματουργικές εργασίες (καθαρισμός τάφρων, αγωγών, κοίτης ποταμών και ρεμάτων άρση καταπτώσεων κ.ά.) επισκευές και συντηρήσεις σε μικρά τεχνικά έργα και αποκατάσταση όπου απαιτείται και φυσικά εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες, με προτεραιότητα σε φθαρμένα ή ολισθηρά τμήματα της οδού. Επίσης, προβλέπονται εργασίες πρασίνου, βελτίωσης της σήμανσης, αποκατάστασης των στηθαίων ασφαλείας, όπως επίσης σήμανση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτικών εργασιών κ.ά.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες που το προηγούμενο διάστημα είχαν διακοπεί εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ξεκίνησαν εκ νέου με ασφαλτοστρώσεις και εξελίσσονται ικανοποιητικά, με στόχο το έργο να ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος