Στις 12, 13 και 14 Απριλίου το Συνέδριο

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής εργασιών για το Επιστημονικό Συνέδριο Λογοτεχνίας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας (έδρα Αγρίνιο) στις 12-13 και 14 Απριλίου 2018, στο Αγρίνιο.

Το Συνέδριο ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον ενεργών επιστημόνων και εκπαιδευτικών, ενώ οι μέχρι τώρα εισηγήσεις αφορούν το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων του Μεσοπολέμου όπως ο Τραυλαντώνης, ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, Μίνως Ζώτος, Στάθης Ζαρκιάς κ.α., αλλά και με θεματικές που αγγίζουν τον ευρύτερο λογοτεχνικό χώρο της Δυτικής Ελλάδας συμπεριλαμβανομένου της Ηπείρου, των Ιόνιων Νήσων, της Στερεάς Ελλάδας και της Δυτικής Πελοποννήσου.

Η υποβολή των εισηγήσεων γίνεται ΕΔΩ.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποφάσισε, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, να αναδείξει το έργο των τοπικών συγγραφέων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου. Για το λόγο αυτό προσκαλεί ποιητές, πεζογράφους, λογοτέχνες να εκθέσουν το έργο τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς όπου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο.

«Ο Σύνδεσμος μας θεωρεί ότι η  τοπική λογοτεχνία δικαιούται αναγνώρισης. Οι τοπικοί λογοτέχνες αφήνουν συχνά πίσω τους πλούσιο έργο που, δυστυχώς, γρήγορα χάνεται μαζί τους. Πολλοί από αυτούς αποτέλεσαν δραστήριες και δημιουργικές μορφές που τίμησαν με την παρουσία τους τις τοπικές κοινωνίες και δεν αξίζει να τους παραδώσουμε στη λήθη. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων θα συλλέξει με σεβασμό το έργο τους και θα δημιουργήσει σε γυμνάσιο του Αγρινίου βιβλιοθήκη» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.

Όσοι έχουν έργα τους ή αδημοσίευτα κείμενα μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύνδεσμο στο mail [email protected]

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος