Παραδοσιακές φορεσιές για την 25η Μαρτίου

Προτεραιότητα στα έργα υποδομής στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Με προτεραιότητα στα έργα υποδομής, δίνοντας έμφαση στα οδικά δίκτυα που οδηγούν στους αναπτυξιακούς πόλους στη Δυτική Ελλάδα, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15.00΄, στην Πάτρα.

Τα έργα που οδηγούν στους αναπτυξιακούς πόλους είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή για το 2018. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα έργα βελτίωσης προσβασιμότητας στους δρόμους προς το αεροδρόμιο του Αράξου και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, σημεία με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

  • Έγκριση πρότασης ένταξης για την χρηματοδότηση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΡΑΞΟΥ-ΛΑΠΠΑ», προϋπολογισμού 6.350.000 € με Φ.Π.Α.» στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2018.
  • Έγκριση της πρότασης ένταξης για τη χρηματοδότηση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» Προϋπολογισμού 1.800.000€ στην ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2018.
  • Έγκριση πρότασης ένταξης για τη χρηματοδότηση του έργου «ΕΡΓΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ» Προϋπολογισμού 4.315.000,00 ευρώ στην ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2018.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής).

Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης ΕΔΩ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος