Φιλική συνάντηση των τοπικών διοικήσεων της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Φιλική συνάντηση των τοπικών διοικήσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (23/3) στο Θέρμο, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των διοικήσεων. Στη συνάντηση, εκτός των τοπικών της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλίας, το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του εθνικού τμήματος, Ιωάννης Καραπατάκης.

Η συνάντηση ξεκίνησε με εθιμοτυπική επίσκεψη στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Α/Δ κ. Δημήτριο Παπαευθυμίου, ο οποίος ενημερώθηκε για τις δράσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Στη συνέχεια οι Τοπικές Διοικήσεις αναχώρησαν για το πανέμορφο Θέρμο. Εκεί επισκέφτηκαν το Αστυνομικό τμήμα Θέρμου, όπου τους υποδέχτηκε ο διοικητής του Α/Α κ. Αλέξιος Αντωνίου, ο οποίος τους ξενάγησε και στο μουσείο αστυνομικής ιστορίας του αστυνομικού τμήματος.

Τα μέλη των τοπικών διοικήσεων επισκέφτηκαν επίσης το πατρικό σπίτι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, καθώς και την Ιερά Μονή του, όπου προσκύνησαν το τίμιο λείψανο. Η ηγουμένη τους ξενάγησε στο χώρο και μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου, ενώ στη συνέχεια οι τοπικές διοικήσεις κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων απέναντι απ’ το μοναστήρι του Πατροκοσμά.

Ακολούθησε επίσκεψη στο νέο μουσείο Θέρμου, όπου η υπεύθυνη κα. Μακραδήμα Αποστολία έκανε την ξενάγηση σε ένα όμορφο «ταξίδι» στον χρόνο και την ιστορία του Θέρμου και της Αιτωλικής συμπολιτείας.

Στον Δήμαρχο Θέρμου

Στην συνέχεια τις τοπικές διοικήσεις της Δυτικής Ελλάδας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος τους ενημέρωσε για το Θέρμο, την ιστορία του και την προσπάθεια ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής, καθώς και την προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν για την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και το έργο της, αντάλλαξαν δώρα και ακολούθησε γεύμα στο Πετροχώρι Θέρμου, με θέα την Λίμνη Τριχωνίδα.

Η συνάντηση έληξε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Εσοδίων της Θεοτόκου, στην Μυρτιά, η οποία χρονολογείται απ’ τον 9ο αιώνα και είναι το παλαιότερο μοναστήρι που σώζεται στην Αιτωλοακαρνανία. Ο ηγούμενος της Μονής, πατέρας Ιωσήφ, ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους του μοναστηριού και μίλησε για την ιστορία του στο πέρασμα των αιώνων.

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανάδειξη του τόπου μας και την περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ όλων των συναδέλφων και των μελών της ένωσής μας» σημείωσαν σχετικά με τη συνάντηση τα μέλη της τοπικής διοίκησης Ακαρνανίας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος