Συζήτηση για τα προβλήματα των σχολείων

Με τα Διοικητικά Συμβούλια της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και του συλλόγου Εκπαιδευτικών Λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κοσμάς ο Αιτωλός» συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», Σταύρος Καμμένος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ, κ. Γεώργιος Κατσίφας, εξέθεσε τα προβλήματά τους και αναφέρθηκε στα ζητήματα φύλαξης, φωτισμού, συντήρησης, ενεργειακής αναβάθμισης, θερμομόνωσης και αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων. Επίσης, έθεσε το θέμα της μεταφοράς του Ειδικού Σχολείου και τον κίνδυνο συγχωνεύσεων τμημάτων περιφερειακών σχολείων.

Ο κ. Καμμένος απάντησε ότι γνωρίζει τα θέματα, ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου και συντάσσεται με την προσπάθεια και τους αγώνες της Β’ ΕΛΜΕ. Πρόσθεσε ότι «πολλά από αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν δρομολογηθεί, εάν ο Δήμος είχε εγκαίρως έτοιμες μελέτες για την αξιοποίηση προγραμμάτων που τρέχουν: για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, την έγκαιρη δέσμευση οικοπέδων, την εμπλοκή στο ‘ΦΙΛΟΔΗΜΟ'».

Τόνισε δε την αντίθεση της παράταξής του σε συγχωνεύσεις τμημάτων.

Συνάντηση με τους Εκπαιδευτικούς

Στη συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λειτουργών Π.Ε Αγρινίου-Θέρμου, ο πρόεδρος κ. Ηλίας Παπαχρήστος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με κυριότερο αυτό του κτιριακού των Δημόσιων Νηπιαγωγείων στην πόλη μας. Έθεσε κατόπιν το θέμα των δύσκολων κτιριακών συνθηκών στα 3ο-21ο και 11ο-17ο Δημοτικά Σχολεία Αγρινίου, προβλήματα που προέκυψαν με την στέγαση ΚΔΑΠ μέσα σε χώρο νηπιαγωγείου.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης κι επεσήμανε την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος της σημερινής Δημοτικής Αρχής για την δέσμευση οικοπέδων και τις έγκαιρες μελέτες για διεκδίκηση πράσινων σχολείων, προγραμμάτων συντήρησης, εξοπλισμού κ.α..

Τόνισε επίσης ότι «ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο κάλεσμα του Υπουργείου για προμήθεια έτοιμων προκατασκευασμένων αιθουσών βαρέως τύπου με όλο τον εξοπλισμό νηπιαγωγείου στο οποίο 25 Δήμοι ήδη έχουν ενταχθεί».

Για το θέμα της ΔΕΗ και την αδυναμία πληρωμής λογαριασμών από τα σχολεία, ο κ. Καμμένος πρότεινε την ενοποίηση όλων των λογαριασμών των σχολείων Π.Ε και Δ.Ε σε έναν. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τη ΔΕΗ -ως μεγάλος καταναλωτής- με ευνοϊκούς όρους, απαιτώντας αντισταθμιστικά οφέλη, ώστε να μένουν τα χρήματα που παίρνουν τα σχολεία, για την κάλυψη άλλων λειτουργικών αναγκών τους.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος