Στην Πάτρα ο Αμερικανός Πρέσβης

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη συναντήθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη των δύο ανδρών και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα και παρουσία συνεργατών και των δύο πλευρών.

Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, ο Περιφερειάρχης έθεσε ως σημαντικότερο την ανεργία, ενώ μίλησε και γι’ άλλα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια, με κυρίαρχο την έλλειψη υποδομών κι επενδύσεων.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ επεσήμανε πως η Πάτρα διαθέτει μεγάλες και ιδιαίτερες αναπτυξιακές δυνατότητες, σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων ο Τουρισμός. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή τονίστηκε η αναγκαιότητα προβολής κι εξωστρέφειας της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, την οποία ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε ως το ισχυρότερο brand name, αλλά και στην περιοχή των Καλαβρύτων, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών απ’ την επανάσταση του 1821 και τις εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν.

Ο κ. Πάιατ εξέφρασε στον κ. Φαρμάκη την πρόθεση να συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής «ικανότητας» της περιοχής, ενώ στο τέλος της συνάντησης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος