Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο της Πάτρας

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση μίας σειράς επαφών που ξεκινάει ο κ. Φαρμάκης με τους Δημάρχους.

«Η Πάτρα αποτελεί το μεγάλο μητροπολιτικό και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η δική μας θέληση είναι να ενισχύσουμε τον ρόλο της και σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή να επιλύσουμε εκκρεμότητες και να δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τελικά, να συνεργαστούμε επ’ ωφελεία της κοινωνίας…» είπε ο Περιφερειάρχης μετά το τέλος της συνάντησης.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα μια σειρά από εξειδικευμένες συναντήσεις για όλα τα θέματα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε «τεχνικό» επίπεδο.

Υπήρξε μία πρώτη ιεράρχηση των σημαντικότερων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η διαχείριση των απορριμμάτων, η ύδρευση της Πάτρας (φράγμα Πείρου –- Παραπείρου), οι δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και η ανάπλαση του παλαιού βιομηχανικού συγκροτήματος «Λαδόπουλου», στη βόρεια παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Στη συνάντηση έδωσαν επίσης το «παρών» ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιώργος Σύρμος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας και υπηρεσιακά στελέχη.

Η αποστολή της Περιφέρειας έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τους συνεργάτες του, τον αν. Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου Χρήστο Κορδά και τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ασπράγκαθο.

Στιγμιότυπα από την συνάντηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος