Παρουσία του Δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δήμου Νικολάου Πλαστήρα στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, συνάντηση εργασίας στην οποία μετείχαν όλοι οι Δήμαρχοι ορεινών Δήμων των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.

Συζητήθηκαν ζητήματα λειτουργίας των ορεινών δήμων κι εκτός των δημάρχων συμμετείχαν στελέχη της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης (ΜΟΔ) Α.Ε και της ΕΕΤΑΑ Α.Ε.. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός στήριξης των ορεινών δήμων της χώρας, ο οποίος θα αφορά θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης των αναγκαίων έργων.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος έκανε μια συνολική τοποθέτηση για τα προβλήματα των ορεινών δήμων και αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, στα προβλήματα που δημιούργησε ο Νόμος περί δημοσίων συμβάσεων 4412/2016 και στην ανεπάρκεια τεχνικού προσωπικού. Τόνισε δε την ανάγκη ενίσχυσης των μικρών ορεινών δήμων με πρόσθετη χρηματοδότηση από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, με στόχευση έργα που δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, αποφασίστηκε για τον Δήμο Θέρμου να τον υποστηρίζει από την ΜΟΔ Α.Ε το στέλεχος κ. Μαρία Ανδρονή και με άλλα στελέχη της ΜΟΔ να συντάσσουν τεύχη δημοπράτησης έργων, προγραμματικές συμβάσεις και να δίνονται κατευθύνσεις για την καλύτερη ενεργοποίηση του μηχανισμού υποστήριξης.

Εκ μέρους της ΕΕΤΑΑ τονίστηκε η διερεύνηση δυνατότητας δημιουργίας Τεχνικής Υπηρεσίας για μικρούς δήμους από ΜΟΔ ή ΕΕΤΑΑ, ενώ έγινε εκτενή συζήτηση για τα Προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος