Στην Πάτρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε την Πάτρα την Παρασκευή (2/11).

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη, με τον οποίον συζητήθηκαν εκτενώς τόσο τα δομικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και τα ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν την Πάτρα.

Ο κ. Πελετίδης επεσήμανε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ότι είναι δεδομένη η διαφορά ιδεολογίας μεταξύ τους. Από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης τόνισε στον κ. Δήμαρχο Πατρέων ότι ναι μεν υπάρχει ιδεολογική διαφορά μεταξύ τους, πλην όμως η αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν χώρος όπου μπορεί να γίνει συγκερασμός απόψεων και υπέρβαση δογματικών αντιλήψεων για το κοινό καλό της τοπικής κοινωνίας.

«Όπως τα προβλήματα της Περιφέρειάς μας δεν έχουν χρώμα, έτσι και οι λύσεις τους δεν έχουν ένα συγκεκριμένο χρώμα, είναι συγκερασμός καλών και αποτελεσματικών ιδεών, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται» επεσήμανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης, τονίζοντας παράλληλα στον κ. Δήμαρχο ότι θα αποδείξει στην πράξη πως η συναίνεση, η αποτελεσματικότητα και η έλλειψη δογματισμού είναι βαθιές πεποιθήσεις του και όχι προεκλογικά σλόγκαν.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Φαρμάκη με στελέχη της ΝΟΔΕ Αχαΐας, όπου και ανέλυσε τους βασικούς άξονες του πλάνου του για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στον διάλογο που έγινε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η υποψηφιότητά του, αν και έχει σαφή ιδεολογική και κομματική αφετηρία, είναι μια επιλογή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη που ελήφθη με κυρίως αυτοδιοικητικά κριτήρια. «Υπό αυτήν την έννοια» σημείωσε ο κ. Φαρμάκης, «ας μου επιτραπεί να πω ότι πρόκειται για μια απόφαση που σηματοδοτεί ένα θαρραλέο βήμα προς τα εμπρός, καθώς ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας δείχνει έμπρακτα ότι αφενός εμπιστεύεται πλέον και τους νεότερους ανθρώπους, αφετέρου ότι επιθυμεί μια αυτοδιοίκηση χειραφετημένη από την κεντρική εξουσία, μια αυτοδιοίκηση που θα επιτελεί τον πραγματικό της ρόλο».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος