Συγκροτήθηκε, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η ίδρυση του οποίου είχε αποφασιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στο Συμβούλιο συμμετέχουν 21 μέλη, με τους αναπληρωτές τους, εκπροσωπώντας αντίστοιχους φορείς, Πρόεδρος δε του Συμβουλίου έχει εκλεγεί ο περιφερειακός σύμβουλος Ευγένιος Μπαλκάμος, με Αντιπρόεδρο τον επίσης περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Πετρόπουλο.

Περιγράφοντας τον ρόλο του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει ότι «το Συμβούλιο θα μελετά, θα αξιολογεί, θα διαμορφώνει και θα προτείνει συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας αλλά και με βάση τις γενικότερες πολιτικές που απορρέουν από το Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα 2011 – 2020. Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας θα κατατείνει, κυρίως, στην εκπόνηση και παρακολούθηση του Περιφερειακού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 2011-2020 στο οποίο θα εξειδικεύονται οι προτεραιότητες μας σε περιφερειακό επίπεδο και θα τίθενται συγκεκριμένοι ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από το προφίλ σας στο facebook, κάντε LIKE στη σελίδα του agriniovoice.gr.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος