Με γαΐτες, ποδήλατα και σαξόφωνο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» καλούν τον κόσμο να περπατήσει στους δρόμους του ΕΣΠΑ κάτω από το φως της πανσελήνου. Το ραντεβού «Στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο» έχει δοθεί για την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στην Τουρλίδα, στην Ι.Π. Μεσολογγίου.

«Ελάτε όλοι μαζί να δούμε τα έργα που ουσιαστικά γίνονται για εσάς. Είναι έργα ουσίας και τα σχεδιάζουμε, τα υλοποιούμε και διεκδικούμε ακόμα περισσότερα, με γνώμονα τον πολίτη. Τα έργα μας δεν είναι λόγια, είναι ΕΣΠΑ» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στο κάλεσμά του προς τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Να θυμίσουμε πως η πρώτη από τις τρεις εκδηλώσεις έγινε την Δευτέρα (4/9) στην Μικρή Περιμετρική Πατρών και μεθαύριο έχει προγραμματιστεί η τελευταία στο λιμάνι Κατακόλου.

Τι περιλαμβάνει η εκδήλωση

Στις 19.30 περπάτημα ή ποδηλατάδα από την Αγία Τριάδα έως το τέλος του δρόμου της Τουρλίδας. Εκεί, στην άκρη της Τουρλίδας, μέσα από ένα ιδιαίτερο event αναδεικνύεται και το υδάτινο στοιχείο με κανόε καγιάκ και παραδοσιακές βάρκες – γαΐτες. Θα ακολουθήσουν μελωδίες από το σαξόφωνο με τον Βασίλη Κονίδα και υπέροχα τραγούδια από την Νίκη Κοντοσιώρου.

Εγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ

Αξίζει επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι το έργο «Βελτίωση προσβασιμότητας περιοχής Τουρλίδας» προϋπολογισμού 2.800.000,00€ έχει ενταχθεί στην εγκεκριμένη Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού διασφαλίζοντας την χρηματοδότησή του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος