Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΚΟΒ Θέρμου του ΚΚΕ, το Σάββατο 11 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία του Θέρμου. Μίλησε η Φωτεινή Τσώλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Χαιρέτησαν ο Σπύρος Κοτοπούλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Χαρίλαος Μπουγάς, υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η κα. Τσώλου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να βγει το ΚΚΕ ισχυρό από τις επερχόμενες εκλογές τόσο των ευρωεκλογών, όσο και των περιφερειακών και τοπικών εκλογών.

«Ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου. ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», και «το ΚΚΕ παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ, µε τον ίδιο το λαό στην εξουσία και όχι για να ενταχθεί η Ελλάδα σε μια άλλη -εξίσου εχθρική για το λαό- συμμαχία ή για να αλλάξει απλά το νόμισμα µε το οποίο θα μετράμε τη φτώχεια µας. Δίνουμε δύναμη στο ΚΚΕ για να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Να αφήσουμε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα, το “μικρότερο κακό”, που κάθε φορά οδηγεί στο “μεγαλύτερο κακό”» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κοτοπούλης αναφέρθηκε στον ρόλο της Περιφέρειας, ως κρίκος στην αλυσίδα του κρατικού μηχανισμού και τόνισε: «Η στάση των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν και θα είναι να βάλουν περισσότερα εμπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση. Σε νόμους που προβλέπουν εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, περικοπές δαπανών για βασικά έργα, υποδομές και παρεμβάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων (π.χ. αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία)».

Ο κ. Μπουγάς υπογράμμισε από την πλευρά του ότι: «Υπάρχει ένα κοινό νήμα που δένει την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Γι’ αυτό και οι τοπικές εκλογές δεν είναι “κάτι άλλο”, “κάτι έξω” από όσα εφαρμόζονται, από εδώ οι δήμοι και οι περιφέρειες, από την άλλη οι κυβερνήσεις και το κράτος. Άρα ανεξάρτητοι δεν υπάρχουν, όλοι είναι εξαρτημένοι από μια πολιτική, το θέμα είναι ποιον εξυπηρετούν, τους πολλούς ή τους λίγους». Ξεκαθάρισε ότι: «δεν θα πούμε ποτέ ότι τα λαϊκά προβλήματα δεν είναι στην “αρμοδιότητά” μας, θα μπούμε μπροστά, μαζί με τους δημότες, θα συγκρουστούμε ακόμα και με νόμους για να λυθούν προβλήματα». Έκλεισε το χαιρετισμό του με τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Θέρμου.

Οι επόμενες εκδηλώσεις

Με σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ παντού! Σε ευρωεκλογές, περιφερειακές, τοπικές εκλογές» θα γίνουν νέες προεκλογικές συγκεντρώσεις από το ΚΚΕ ως εξής:

  • Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ναυπάκτου. Θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα χαιρετήσουν οι Ντίνα Μπούρη, υποψήφια Δήμαρχος Ναυπάκτου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Ντίνα Ζέλιου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετήσουν οι Τίμος Παπανικολάου, υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ήρα Κουρή, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, Βασίλης Κωστάρας, υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου και Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος