153 άτομα παρακολούθησαν τα σεμινάρια

Σεμινάρια ελαιοκομίας για πέντε ημέρες διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, τα οποία παρακολούθησαν συνολικλα 153 συμμετέχοντες. Τα σεμινάρια έγιναν από τις 8 έως και τις 12 Απριλίου 2019 και προσφέρθηκαν δωρεάν σε ανέργους, νέους αγρότες και σε όσους επιθυμούν ν’ ασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα.

Τις πρώτες τέσσερις ημέρες, αναπτύχθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελιστρίας όλοι οι επιμέρους τομείς που αφορούν την ελαιοκομία σε επίπεδο παραγωγού, από την καλλιέργεια της ελιάς έως και το χειρισμό & τη συντήρηση του ελαιοκάρπου μετά τη συλλογή καθώς και τις ορθές πρακτικές παραγωγής ελαιολάδου. Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε πρακτική εξάσκηση κι επίδειξη στο κτήμα Ταξιαρχών στο Ψηλογέφυρο Αγρινίου, δίπλα από την φάρμα και το τυροκομείο που έχει δημιουργήσει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου.

Εισηγητές ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Καζάκος, Γεωπόνος, Γεώργιος Μελιάδης, Ελαιουργός – Αντιδήμαρχος Αγρινίου και Απόστολος Νάκος, Χημικός, Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας των σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια αυτά αποτελούν τον πρώτο κύκλο των δωρεάν σεμιναρίων που διοργανώνει ο Ιερός Ναός, με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας στους συμμετέχοντες ώστε να εργασθούν στον πρωτογενή τομέα και να μπορέσουν να αποκομίζουν τα προς το ζην. Θ’ ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια όπως τυροκομίας, μελισσοκομίας, δενδροκομίας (εσπεριδοειδών), καλλιέργειας κηπευτικών – προϊόντων θερμοκηπίου, κατόπιν σχετικών ανακοινώσεων που θα δημοσιευθούν.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος