Σε στάδιο συντήρησης και αποκατάστασης βρίσκονται οι αυτόματοι τηλεμετρικοί σταθμοί παρακολούθησης των υδάτων στον Αμβρακικό, όπως τονίζουν κύκλοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Για τον σκοπό αυτόν, οι περιφερειακές ενότητες Άρτας και Πρέβεζας έχουν εγκρίνει πίστωση που ανέρχεται στο ποσό των 55 χιλιάδων ευρώ και έχουν υποβάλλει αίτηση από κοινού με την Εταιρία Ανάπτυξης Αμβρακικού (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.) για ένταξη στο ειδικό, για την περιοχή, αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ». Ο φορέας διαχείρισης Αμβρακικού από την πλευρά του συνδράμει με προσωπικό και μέσα στην όλη διαδικασία ενώ, ταυτόχρονα, συνεχίζει την προσπάθεια για εξεύρεση επιπλέον πόρων.

Το έργο χωρίζεται σε δύο φάσεις:

  1. την αφαίρεση των οργάνων μέτρησης για τον καθαρισμό τους και αξιολόγηση της κατάστασής τους και
  2. την επανασύνδεση του δικτύου μέσω εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Ήδη έχουν προχωρήσει οι εργασίες στους σταθμούς Αγ. Τριάδας και Πρέβεζας, ενώ ο σταθμός της Βόνιτσας που έχει υποστεί ζημιές από βανδαλισμούς έχει αποσυρθεί.

Η βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας από την ΔΗΜΑΡ τόνισε με δήλωσή της ότι «θα παρακολουθεί στενά το θέμα διότι η λειτουργία του δικτύου είναι υψηλής σημασίας τόσο για τους αλιείς της περιοχής και την γενικότερη παραγωγική δραστηριότητα όσο και για την διασφάλιση της περιβαλλοντικής ισορροπίας και του φυσικού πλούτου στον Αμβρακικό κόλπο».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος